Vinna-vinna nominerat till Götapriset 2015

Vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborgs stad har nominerats till årets Götapris med projektet Vinna-vinna. Priset delas ut på Kvalitetsmässan i Göteborg. Totalt har 33 bidrag nominerats av sammanlagt 326 inskickade. Vinna-vinna syftar till att skräddarsy aktiviteter på vårdboende efter de boendes önskemål.

Götapriset är det äldsta av Kvalitetsmässans utmärkelser och går till Sveriges bästa utvecklingsprojekt inom offentligt finansierad verksamhet. De nominerade projekten presenteras på Kvalitetsmässan i november.

– Det ska bli inspirerande och spännande att få delge övriga Sverige vårt arbete på Kvalitetsmässan. Nomineringen ger oss extra energi i det fortsatta arbetet med Vinna-vinna, säger Gerth Hellstrand som är ansvarig utvecklingsledare för Vinna-vinna.

Skräddarsydda aktiviteter
Projektet Vinna-vinnas syfte är att vårdboende ska kunna erbjuda aktiviteter och en innehållsrik vardag som matchar intresse, önskemål och behov hos de boende. Aktiviteterna sker i samarbete med Helsingborgs stadsteater, Fredriksdals muséer och trädgårdar, föreningsliv, studieförbund och andra intresseorganisationer. Konceptet innebär att äldre människor på vårdboende själva är mer delaktiga i utformningen av sina egna sociala aktiviteter.

Aktiviteterna skiljer sig åt mellan de olika vårdboendena eftersom de skräddarsys efter de boendes intressen, men några av alla de aktiviteter som projektet startat är friskvårdskör, herr- och damklubb, soppteater och filmvisning.

– Vård- och omsorgsförvaltningen har arbetat med Vinna-vinna som metod både inom LSS-verksamheten och på vårdboende med ett gott resultat. Vinna-vinna ger alla en större delaktighet och möjlighet att själva välja de aktiviteter som passar just dem, säger Britt-Marie Börjesson, omsorgsdirektör i Helsingborgs stad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *