Vi kom med i SKLs program ”LEDA för smartare välfärd”

Tillsammans med nio andra städer deltar Helsingborg i ett spännande nytt projekt om smartare välfärd. Projektet går ut på att öka hastigheten och kvaliteten i införandet av digitala lösningar och det ska identifiera, beskriva och sprida vad som möjliggör utveckling och vad som kan så i vägen för den.

År 2025 ska Sverige vara bästa i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter. Syftet är att underlätta för våra invånare att uppnå en god, jämlik hälsa och välfärd, utveckla och stärka egna resurser för att bli mer självständiga och delaktiga i samhällslivet. För att vi ska kunna nå vision behöver ett modigt och långsiktigt arbete göras inom vården och omsorgen.

I sammarbetet med Vinnova har SKL satt igång ett förändringsledningsprogram om smartare välfärd. Projektet heter LEDA för smartare välfärd och kommer var ett öppet och kommunikativt program så att alla ska kunna ta del av de lärdomar som kommer fram under året. Redan nu finns en öppen Facebook-grupp där du kan följa ”LEDA för smartare välfärd” – LEDA:s Facebookgrupp.

LEDA för smartare välfärd kommer pågå från september 2016 till november 2017. Tillsammans med Helsingborg deltar också Göteborg, Halmstad, Karlskrona, Malmö, Skellefteå, Sollentuna, Trelleborg, Vara, Västerås och Östersund. Ett antal möten kommer att gå av stapeln i Stockholm där Britt-Marie Börjesson, omsorgsdirektör och Kristina Olsson, kvalitetschef kommer att delta. Dessa möten kommer att finnas tillgängliga digitalt så att alla intresserade kan ta del av dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *