Verksamheter prisas och hyllas för sina insatser

Under tisdagen samlades sex verksamheter på varsitt håll med bud från sina chefer om att något var på gång. Vad som väntade skulle bli en överraskning så det var med stor nyfikenhet som medarbetarna samlades. En nyfikenhet som blev till en unison glädje när förvaltningschef Britt-Marie Börjesson avslöjade att de fått utmärkelser i form av hedersomnämnande, kvalitetspris eller innovationspris.

Redan på luciadagen tjuvstartades utdelningen av årets utmärkelser. Hemvårdsdistrikt nord 1 och 5 blev då under sitt julbord överraskade med att de fått kvalitetsprisets hedersomnämnande för att medarbetarna ser till att kunderna känner delaktighet och får ett bra bemötande.

En vecka senare åkte kvalitetsenhetens Kristina Olsson och Marcus Pellinen tillsammans med förvaltningschef Britt-Marie Börjesson och omsorgschef Viweca Thoresson på en turné till några av de andra verksamheterna som tilldelats utmärkelser.

Boklidens vårdboende och Planteringsvägens LSS-boende fick ta emot hedersomnämnande för sitt kvalitativa arbete.

– Vi har arbetar väldigt mycket med hur vi kan göra våra brukare mer delaktiga. Delaktighetsslingorna är ett viktigt verktyg och att brukarna får valmöjligheter. Vi har en stor spridning av personer som bor hos oss och det är en utmaning att lyckas möta alla på deras nivå, säger Anki Törnkvist, stödassistent på Planteringsvägen, som förklaring till att brukarvägledarna har hyllat LSS-boendets arbete med delaktighetsslingor.

Bra bemötande och trevliga måltidssituationer

Årets kvalitetsprisvinnare i kategorin vårdboende blev Murteglet. Hyresgästerna har i Socialstyrelsens kundenkät hyllat medarbetarnas bemötande och för att de gör måltider som en trevlig stund på dagen.

– Det här var en jättetrevlig överraskning. Det är ni som tillsammans har gjort det här möjligt, säger Helen Andersson, enhetschef på Murteglet, till de samlade medarbetarna när Britt-Marie Börjesson avslöjar att de vunnit.

Inom hemvården var det nord 3 som fick ta emot årets kvalitetspris medan Gummarpsvägen fick ta emot det i kategorin LSS. Gummarpsvägen som tidigare har haft en turbulent period anses nu tagit viktiga steg framåt och skapat en trivsam miljö för både medarbetarna och de boende.

– Förr kunde vi ha svårt att få vikarier, men nu har vi till och med vikarier som ber om att få komma tillbaka hit, säger Vesna Berntsson, stödassistent på Gummarpsvägen.

Innovationspriset

Varje år ges chefer och medarbetare möjlighet att nominera någon inom förvaltningen som förtjänar att vinna årets innovationspris. I år gick priset till anhörigstöds Anna Pihlkvist då hon tänker utanför boxen och i sitt arbete ser till den digitala utvecklingen och vilka möjligheter som finns.

– Jag är jätteglad att mitt arbete med anhörigstöd har landat rätt och jag kommer fortsätta i den här andan, säger Anna Pihlqvist.

Matomsorgs Zandra Mattsson och LSS Fritid och kulturs Lars Palmgren fick innovationsprisets hedersomnämnande för sitt innovativa förhållningssätt till kursen Matglädjespridarna. Zandra och Lars använder en digital app för att mer pedagogiskt lära deltagarna – som har någon form av funktionsnedsättning – om kost, hygien och matlagning.

Utöver de årliga utmärkelserna fick även Kungshults vårdboende ta emot ett blomsterarrangemang för att de var det vårdboende som fick bästa genomsnittliga resultat i årets kundenkät.

Bakgrund om utmärkelserna

Varje år delar vård- och omsorgsförvaltningen ut kvalitetspris samt ett innovationspris till medarbetare och verksamheter inom förvaltningen. Utifrån resultatet i Socialstyrelsens kundenkät koras ett vårdboende och ett hemvårdsteam till vinnare av kvalitetspriset medan en LSS-verksamhet får priset utifrån delaktighetsgruppens bedömning av verksamheternas delaktighetsslingor, pictostatresultat och hur verksamheten fungerar som helhet.

Innovationspriset delas ut som en belöning till en medarbetare, en mindre grupp av medarbetare eller en hel enhet som kommit på och börjat använda sig av en smart idé eller lösning inom arbetet. Priset är tänkt som en uppmuntran till nytänkande inom organisationen.

Vinnarna av kvalitetspriset får 20 000 kronor per enhet som de får använda till valfria aktiviteter för personalgruppen i sin helhet medan vinnaren av innovationspriset får 15 000 kronor (20 000 kronor om det är en större grupp som delar på priset).

På vård- och omsorgsförvaltningen finns så många personer och verksamheter som varje dag gör ett fantastiskt och värdefullt jobb. Förvaltningen nöjer sig därför inte med att dela ut ovannämnda priser utan delar även ut hedersomnämnande till några som har visat framfötterna under året som har gått.

Medarbetarna på Kungshults vårboende fick ett blomsterarrangemang för sitt fantastiska resultat i årets kundenkät.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *