Varför finns vi till?

Denna urgamla fråga är aktuell även för oss som arbetar i staden. Under vårvintern påbörjade vi arbetet med servicepolicy i Helsingborgs stad. Vi vill göra det ännu tydligare vad vår roll som anställda i staden är - hur ska vi bemöta de vi möter i jobbet och vilka vi finns till för.

Jag har för en tid sedan sänt ut ett e-postmeddelande till alla era chefer och bett dem att på arbetsplatsträffarna ta upp servicepolicyn och via olika länkar svara på viktiga frågor om service. De svar som ni tillsammans med andra förvaltningar levererar in, kommer vi att använda för att bygga upp en utbildning kring servicepolicyn. Jag väntar med spänning på att se vad alla medarbetare i staden har svarat – för som ni vet jobbar vi med många olika verksamhetsområden och med service både till helsingborgarna, besökare, näringsidkare med flera. Vi jobbar även med intern service från våra olika stödfunktioner.

Eftersom jag har glädjen att jobba som ordförande i styrgruppen för arbetet vet jag att ni kommer upptäcka att stadens servicepolicy är på väg att utformas till något som står väldigt nära vårt arbete med värdegarantier.

Du kan läsa mer om servicepolicyn på servicepolicy.helsingborg.se

Följ mig gärna på Instagram! Där ger jag små inblickar i min vardag på jobbet och mina tankar om vård och omsorg. Vill du löpande läsa allt jag skriver är det bara att gå till instagram.com/brittmarieborjesson. Här kan du läsa och självklart också kommentera. Du behöver inte ha ett eget konto för att följa mig. Vill du skaffa ett eget konto, klicka här och följ instruktionerna.

På voffra.helsingborg.se kan du med jämna mellanrum ta del av en sammanfattning av hur min månad har varit.

Vi syns och hörs på Instagram!

avtackning
Tack till Slavica och Viviann!
En dag fylld med massor av möten som avrundades med anställningsintervjuer. Men jag hann med något väldigt viktigt, att få tacka Slavica och Viviann i vår @matomsorghelsingborg. De byter arbetsplats från vår cafeteria på kontoret till andra arbetsuppgifter. Fantastiska medarbetare som är och har varit service, arbetsglädje och ambassadörskap personifierade. i #omsorgihelsingborg #helsingborgsstad

omvarldsbevakning
Omvärldsbevakning
Då var det dags för april månads omvärldsbevakning #omsorgihelsingborg #helsingborgsstad https://voffra.helsingborg.se/omvarldsbevakning-i-april/

euloggan
Livslångt lärande
Här kommer lite mer om vårt EU-arbete i #omsorgihelsingborg . Marie, vår projektledare bloggar på https://voffra.helsingborg.se/andra-eventet-projektet-safe-age/ Själv fastnade jag för två intressanta ämnen, Cinage som Marie bloggar om och “University of Third Age” och livslångt lärande.

borasbesok
Besök från Borås
Idag har det här gänget från #boråsstad varit på besök. Dom var nyfikna på hur vi kombinerar våra kvalitetsresultat med förhållandevis låga verksamhetskostnader och på våra fördelningsnycklar i internbudgeten. Borås omorganiserar från kommundelar och vi bidrar gärna med våra erfarenheter i #helsingborgsstad #omsorgihelsingborg Våra städer är ungefär lika stora och vi kan lära av varandra, tack för ett positivt och lärorikt möte!

rosor
Love is all you need
Kärlek är att bli mött i dörren med de här från mannen med stort M ❤

trumslagaren
Daglig verksamhet Trumslagaren uppträder på Stadsteatern
Hallå där, följ en av våra dagliga verksamheter #trumslagaren. Snart är det biljettsläpp för deras musikal på Stadsteatern i #helsingborgsstad#omsorgihelsingborg www.trumslagaren.blogg.se.

holland
Safeage-projektets fortsättning i Italien
Ingvar från KPR och jag första kvällen vid mottagningen i Foligno för #safeage andra nätverksmöte. Vi är projektägare och hämtar hem Brysselpengar till Sverige igen för att leda vårt gemensamma projekt om framtidens hemvård tillsammans med Finland, Holland och Italien. Nu väntat två dagar fyllda av seminarier och workshops på temat #omsorgihelsingborg #Helsingborg

xbox
Xbox på vårdboende
Om att behålla livsstil och favvo-sysselsättning på nytt sätt i#omsorgihelsingborg Läs om detta och andra spännande framtidsfrågor på vår blogg.

stenbit
En ful fisk på Åbrädden?
Ful fisk… som smakar gott. Stenbit på menyn på Åbrädden. Glöm inte följa @matomsorghelsingborg#omsorgihelsingborg #helsingborgsstad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *