Vårdboendet Fullriggaren i ny tappning

Musik, tal, bandklippning, rundvisning och god mat mötte gästerna vid invigningen av nygamla vårdboendet Fullriggaren under fredagen.

Vårdboendet Fullriggaren på Kielergatan 21 på Råå har de senaste åren byggts till och renoverats så att vårdboendet nu har 64 hyresgäster. Nu står allt färdigt och enhetschefen Ann-Charlotte Hanke är nöjd med resultatet.

Fullriggaren_nyhetsbild_pernilla_alm_ramberg_vof

Den nybyggda delen av vårdboendet Fullriggaren.

– Det är ett fantastiskt hus vi har, där de två delarna är sammanbyggda med en vinterträdgård i mitten. Dessutom har vi stora fina balkonger där man ser ut över sundet. Vid klart väder kan man se ändå bort till Öresundsbron, säger Ann-Charlotte Hanke.

Vid fredagens invigning stod dagliga verksamheten Trumslagaren för invigningsmusiken och bjöd på smakprov från sin kommande musikal Jag kan, jag vill, jag vågar som ges hösten 2016.

I sitt invigningstal tog vård- och omsorgsnämndens ordförande Maria Nilsson upp vårdboendets läge vid havet och att hon hoppas att huset både blir en kreativ och lustfylld arbetsplats samtidigt som det är ett hem för människor som behöver omsorg dygnet runt. Sedan klippte hon bandet till det nya Fullriggaren tillsammans hyresgästen Birgit Jönsson.

– Jag hoppas och tror att Fullriggaren kommer att vara en plats där man skapar trygghet, arbetsro, matro och tilltro. En plats där man helt enkelt känner sig hemma, säger Maria Nilsson (c), ordförande för vård- och omsorgsnämnden.

Både hyresgäster, anhöriga, personal och representanter från entreprenörer deltog vid invigningen och många gratulerade till det nya fina huset. Heikki Hansson från Lions på Råå uppvaktade med en gåva

på 200 kronor per hyresgäst som ska användas vid något festligt tillfälle. Med 70 hyresgäster blir det 14 000 kronor. Ann-Charlotte Hanke tog emot gåvan och menade att den ska användas till något alldeles särskilt för hyresgästerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *