Vann instagramtävling genom att gilla jobbet

Visst är det härligt att kunna visa att man gillar jobbet! Och med en bild som visar det, vann Omsorg i Helsingborgs dagliga verksamheter Gilla jobbets nationella instagramtävling i oktober.
– Jättekul! Det känns så bra, säger Harriet Kyolaba som tog den vinnande bilden på sin arbetsplats Rubintryck.

Den vinnande instagrambilden.

Här är den vinnande instagrambilden.

Inför mässan Gilla Jobbet som i år hölls den 22-23 oktober i Älvsjö hade Gilla Jobbet en instagramtävling. För att vara med skulle man ”tagga” sina bilder, det vill säga skriva in hashtaggen gillajobbet vid bilder som visar att man tycker om sitt jobb. Sedan i höstas har de flesta bilder från Omsorg i Helsingborgs dagliga verksamheter taggats med #gillajobbet och det var en av dessa bilder som vann tävlingen.

Glada vinnare. Harriet Kyolaba och Pernilla Alm-Ramberg på mässan Gilla jobbet.

Glada vinnare. Harriet Kyolaba och Pernilla Alm-Ramberg på mässan Gilla jobbet.

Priset var, förutom äran, att två personer fick resa, hotell och inträde på mässan under de två dagarna. Till mässan åkte Harriet Kyolaba som tog bilden och Pernilla Alm-Ramberg som taggade den med gillajobbet.
– Det var två jättebra dagar och fick med oss massor av inspiration hem som vi har nytta av i arbetet, säger de två pristagarna.

Visar verksamheten
I våras öppnade Omsorg i Helsingborgs femton dagliga verksamheter för personer med funktionsnedsättningar ett gemensamt instagram och har sedan dess lagt ut mer än hundra bilder. Syftet är främst att visa verksamheten för nuvarande och kommande deltagare.

– När visar vad vi gör inom de olika verksamheterna kan nya deltagare få en bild av vad de kommer att möta, samtidigt som våra befintliga deltagare kan lockas att prova olika dagliga verksamheter. Bilderna är en del av det pedagogiska arbetet med att tydliggöra våra verksamheter med hjälp av bilder, säger Cecilia Lindberg Bossen som är enhetschef inom daglig verksamhet.

– Dessutom är de ett sätt att visa våra breda verksamheter för anhöriga och för andra som är intresserade av daglig verksamhet. Genom instagram hittar vi även nya kontakter med andra dagliga verksamheter runtom i Sverige och ökar på så vis vårt nätverk, säger Eva Nordh som är enhetschef inom daglig verksamhet.

Banar väg för andra
Från början utsågs en instagrammare i varje daglig verksamhet. De skickade in bilder till kommunikatören inom Omsorg i Helsingborg som hjälpte till att lägga ut bilderna med text och taggar. Tanken var att instagrammarna sedan skulle ta över kontot själva, vilket de nu har gjort.

– Daglig verksamhet blir lite av pionjärer som får testa sig fram och så drar vi lärdom av deras arbete när vi sedan drar igång instagram för andra verksamheter. Det gäller att vi hela tiden reflekterar över vilka bilder vi lägger ut så att vi alltid gör det med respekt för dem vi arbetar med. Tillsammans har vi resonerat oss fram till vad vi ska tänka på när vi lägger ut bilder och texter, säger Pernilla Alm-Ramberg som är kommunikatör inom Omsorg i Helsingborg.

Om du har instagram hittar du daglig verksamhet genom att söka på dagligverksamhethelsingborg. Du kan även se bilderna på din dator, klicka då på bilderna för att läsa texten till dem.

Gilla jobbet arrangeras av AFA Försäkring, Prevent och Suntarbetsliv till­sammans med fackförbund och arbetsgivarorganisationer inom både den privata sektorn och kommun- och landstingssektorn. Mässan som är till för att inspirera till arbetsmiljöarbete och skapa engagemang i arbetsmiljöfrågor, lockade i år närmare 5000 besökare.

Läs mer om daglig verksamhet på helsingborg.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *