Välbesökt invigning av Kungshult

Efter en omfattande renovering och tillbyggnad hölls i onsdags en gemensam invigning för Kungshults vårdboende, korttidsboendet Slussen och servicebostaden Patronens väg 65C. Dagen bjöd på underhållning, tal, god mat och rundvisning.

Efter dragspelsmusik och dansuppträde presenterade driftschef och enhetschefer sig och berättade om sina verksamheter. Projektledare Larry Edman från fastighetsförvaltningen berättade om byggprojektet och överlämnade ett flygfoto över Kungshult till varje verksamhet. I sitt tal berättade han om hur han upplevt byggprocessen.
– Det har varit ett spännande, roligt och inte minst ett komplicerat projekt. Nu vill jag önska er alla lycka till, sade han.

Vård- och omsorgsnämndens ordförande Maria Nilsson höll tal och klippte invigningsbandet tillsammans med hyresgäster från de olika verksamheterna.
– Kul att se så många här! Min önskan är att Kungshult ska vara en plats där man skrattar och gråter tillsammans och som präglas av trygghet och ett gott bemötande, sade Maria.

Konstverk invigdes
De två offentliga konstverken på Kungshult invigdes också. Martin Jakobssons stora målning i Pelarsalen som visar solens gång i en skogslänta mellan sensommar och höst och Kristina Ödlunds ”livets träd” som står som en välkomnande symbol utanför entrén invigdes. Emma Reichert från kulturförvaltningen berättade om de olika konstverken.
– Konstverken är specifika för Kungshult och för dem som bor och arbetar i huset. Tanken med konstverken är att väcka nyfikenhet och bidra till en vacker miljö. Konstnärerna har inspirerats av den vackra omgivningen och inte minst av träden.

Nöjda chefer
Driftschef och enhetschefer var överrens om att det känns bra att alla verksamheter är igång och att alla hyresgäster verkar trivas.
– Det är jättekul! Vi har flyttat en befintlig verksamhet till nya lokaler där våra hyresgäster bland annat får ett eget pentry. Det är självklart övervägande positivt eftersom vårt mål är att våra hyresgäster så småningom ska bli självständiga, sade Josefin Jungbeck, biträdande enhetschef på korttidsboendet Slussen.

Många besökare passade på att få en guidad visning i de olika verksamheterna. Google-cykeln väckte också besökarnas intresse och några passade på att ta en virtuell cykeltur.

ASIH, avancerad sjukvård i hemmet och Avdelningen för palliativ vård deltog också i invigningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *