Uppdatering om diverse

Den senaste tiden har bara flugit förbi och jag tänkte bjuda på ett litet axplock.

Vi på Kvalitetsenheten har under några veckor genomfört en “turne” inom Omsorg i Helsingborg då vi har pratat om utmaningar, framtiden och digitalisering med samtliga ur HSL-personalen (sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter) och alla enhetschefer.

Den 5:de maj hade vi i Helsingborg ett möte tillsammans med det Kommunala Pensionärsrådet, SeniorNet och teknikföretaget Bosch. Syftet var att diskutera ett potentiellt testprojekt med temat “Trygg och säker utevistelse samt bryta isolering i den egna bostaden”. Nytt möte för att ta steg framåt är satt till oktober månad.

Den 9:de maj deltog jag och Kristina på HD/Sydsvenskans HealthTech-konferens och vi pratade om vård- och omsorgsförvaltningens digitala resa. Bland annat berättade vi om hur vi gick ifrån att vara en omogen organisation svaga för “Wow-effekter” till att bli utvecklingsstrukturerade.

Avslutning:

Idag, 29:de maj, kl 13.00 kom vi äntligen igång med implementeringen av vård- och omsorgsförvaltningens e-learningsystem. Detta innebär att vi snart kan erbjuda våra medarbetare utbildningar på ett individanpassat och modernt vis. Först ut är vårdboendena Tuvehagen och Elinebo, samt Korttidsenheten.

Må väl// Marcus Pellinen, Projektledare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *