True Challenge hackathon på Mindpark

Äldre dam bredvid texten #hackathon I maj bjuder vård- och omsorgsförvaltningen tillsammans med en En Bra Plats in till True Challenge hackathon på Mindpark. Målet är att inspirera till nytänk, skapa förutsättningar för produktiva samarbeten och kreera lösningar för behov i omsorgen.

Vi står inför såväl utmaningar som möjligheter för framtidens vård och omsorg. Samtidigt kan vi se ett stadigt ökande behov av omsorg – ett behov som blir större och vidare. För vi vill ju kunna leva det liv vi alltid gjort, på ett rikt och tryggt vis, även om förutsättningarna för oss skulle förändras.

För att möta de utmaningar vi står inför, vill vi skapa förutsättningar för samarbeten mellan olika aktörer. Där vi gemensamt kan hitta innovativa lösningar som ser till behov och utvecklar idéer för omsorgen.

True Challenge hackathon

För att vidga greppet, bjuder vi in till vårt kanske mest innovativa samarbete –True Challenge hackathon på Mindpark den 20-21 maj. Med syftet att lyfta fram upplevda behov och tillsammans med innovatörer hitta digitala lösningar genom nya produkter eller tjänster.

– Vi befinner oss i ett läge där det är nödvändigt att få fram nya tekniska lösningar och innovationer inom omsorg och vård. Där vill vi från stadens sida ligga i framkant och ge möjlighet för nya aktörer att presentera sina idéer, säger Britt-Marie Börjesson, omsorgsdirektör, vård- och omsorgsförvaltningen.

Upplägget är enkelt. Vi samlar in behov som äldre och personer med funktionsnedsättning ser i sin vardag. Utifrån svaren sätts behovspaket ihop, redo att lösas av deltagarna i hackathon.

I nästa steg möts deltagarna i hackathon under en helg på Mindpark, och tar sig an uppgiften att kreera digitala lösningar, med produkter och tjänster, för de olika behoven. Teamet med de bästa idéerna vinner, dessutom får alla team pitcha sina idéer för investerare.

– Det är ett helt nytt sätt att fånga upp medborgarnas behov och ett arbetssätt som jag hoppas fler kommuner kommer att använda sig av i framtiden. Att en del av arbetssättet är ett hackathon, beror på att det är ett snabbt sätt att hitta nya digitala lösningar samtidigt som det engagerar både programmerare, utvecklare, staden och dess medborgare, berättar Gustaf Cavalli, grundare av e-tjänsten En Bra Plats.

True Challenge hackathon
Start: lördag 20 maj, kl. 12.00
Slut: söndag 21 maj, kl. 12.00
Plats: Mindpark
Moderator: Joakim Jardenberg

Anordnas av vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg i samarbete med En bra plats.

Har du frågor om True Challenge hackathon – välkommen att kontakta Gustaf Cavalli, mejl: gustaf@enbraplats.se

Vill du vara med och bidra till ett behov som väljs ut till True Challenge?
Är du programmerare och vill vara med i ett team på hackathon?
Följ med oss på facebook inför True Challenge hackathon

Hackathon – programmerare och formgivare samlas under en begränsad tid och tar fram nya digitala lösningar och produkter utifrån behov. Själva ordet hackathon är en sammansättning av orden hacka (programmera) och marathon.

Resultatet? – Presenterar vi här på Voffra efter vårt hackathon.

Relaterat
Hackar för bättre hälsa – landet runt (datahotell.se)
Men människan då? – Var är människan i vår digitala omsorg.
Vi vill utveckla idéer för omsorgen

True/Challenge Info Spot

True/Challenge ett unikt Hackathon där verkliga behov hos äldre och personer med funktionsnedsättning möter kreativa lösningar från tjänsteleverantörer och produktutvecklare. Är du någon som vill vara med och bidra med en kreativ lösning? Gå in och anmäl dig kostnadsfritt på http://truechallenge.seDet vinnande teamet vinner brusreducernade hörlurar från BOSE och ett års medlemskap på https://pluralsight.com.

Nai-post ni True Challenge noong Miyerkules, Marso 22, 2017