Syster kväll och natt testar mobilt journalsystem

Under tre månader kommer sjuksköterskorna inom Syster kväll och natt att testa mobil journalföring med surfplattor.

Under testperioden har sjuksköterskorna med sig surfplattor med tangentbord. Genom surfplattan med journalsystemet Lifecare har de tillgång till olika system, som till exempel Procapita för dokumentation. Det gör att de hela tiden har tillgång till den senaste informationen och att de kan dokumentera på plats hos kunden. Sjuksköterskorna har fått utbildning i hur de kan använda surfplattan.

Plattorna ersätter inte helt det stationära procapita utan är ett komplement som ska kvalitetssäkra och effektivisera verksamheten. Även Syster helg kommer inom en snar framtid att prova surfplattorna med journalsystemet.

– Jag ser stora fördelar med att arbeta på detta sätt. Nu ska vi prova hur det fungerar och sedan utvärdera för att se hur vi går vidare. Efter provperioden kommer beslut tas inom Omsorg i Helsingborg om och i vilken utsträckning detta mobila stöd kommer att införas. Efter introduktionen är jag mycket positiv till denna modernisering och kvalitetsäkring av vårt arbete, säger Patrik Prahl som är enhetschef för Syster kväll och natt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *