Sammi sprider glädje på gruppboende

För första gången har en hund flyttat in permanent på ett gruppboende. Hunden Sammi bor på LSS-boendet Fjällugglegatan i Helsingborg och de boende hjälps åt att ta hand om honom.

Det var kärlek vid första ögonkastet när blandrashunden Sammi flyttade in. Eller snarare ögonkasten,  för Sammi fördelar sin uppmärksamhet och kärlek på alla.

Mycket planering
Jessica Swartling, enhetschef, tog initiativet till att Sammi flyttade in till gruppboendet och har tillsammans med sin personal och boende byggt upp konceptet från början.  Efter ett halvårs planering och kontakter med bland annat Jordbruksverket,  veterinärer och brukshundsklubben kunde  Sammi flytta in.

Gunilla och Joy som bor på Fjällugglegatan är två av dem som varit med och planerat inför Sammis ankomst.
– Det var Jessica som föreslog att vi skulle ha en hund här och vi tyckte att det lät spännande. Sedan har vi planerat och pratat om det, men det har tagit så lång tid, säger Joy och fortsätter:

– Sammi gör att jag mår bra och känner mig trygg. Jag gillar djur och det är ofta lättare att förstå dem än människor. Jag har alltid velat ha en hund men har inte haft någon själv.  Sammi gör att det känns bra att vara hemma. Vi har verkligen tur som har en chef som gör detta, säger Joy och ler när hon tittar på Sammi.

LSS står för lagen om särskilt stöd till vissa funktionshindrade.

Här kan du se en film om Sammi och Joy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *