Omsorgsdirektören har ordet: mars 2017

I min roll träffar jag medarbetare från många olika yrkesgrupper, chefer, undersköterskor, sjuksköterskor, ekonomer… alla bidrar de till att uppfylla vårt uppdrag. Det är en förmån att sitta ner och samtala med några av dessa kollegor, jag ser hur mycket kompetens och engagemang det finns ute i organisationen.

Jag brukar planera in dagar varje år för verksamhetsbesök, vartannat år med fokus på att besöka verksamheterna och följa omvårdnadspersonal i olika yrkesgrupper i deras arbete och vartannat år besöka och samtala med våra enhetschefer. I år är det enhetscheferna som jag träffar och februari månad har ägnats åt en hel del sådana besök.

Annars är februari bråda tider för att skriva fram vår årsredovisning och bokslutskommentarer. Vi nådde inte hela vägen fram till en budget i balans i år, men väldigt nära. Vårt resultat på ca 3 mnkr minus på en budgetomslutning på drygt 1,7 miljarder kronor får vi nog ändå ses  som ett bra resultat med tanke på att vi både kämpat med att hushålla med våra resurser, klarat av en ganska kostsam lönerörelse och bland annat fått ökade sociala avgifter för olika åldergrupper av våra medarbetare på grund av ett statligt beslut. Men vi behöver fortsätta hushålla, dels räknar vi med att det ekonomiska läget för Sveriges kommuner och landsting kommer att försämras, samtidigt som staden växer och behöver investera pengar i nybyggnation av förskolor, skolor med mera.

I ledningsgruppen har vi haft kick-off för vårt arbete med mångfald och lika möjligheter. Dels har lagstiftningen förändrats och dels har vi behov av att utveckla vår kompetens. Lagstiftningen i det här området har många likheter med den ”nya” arbetsmiljöförskrift vi fick 2015. Så vi återkommer mer till er i organisationen kring dessa frågor i takt med året går.

Sportlovet spenderade jag och familjen utomlands med lite sol och värme. Det var skönt att lämna kylan och vinterrusket några dagar, även om vi drog på oss varsin riktigt rejäl förkylning.

Sist men inte minst vill jag skriva några ord om den uppmärksamhet som våra kök får, både på Kungshult och på Åbrädden. Jag vill fokusera på allt det positiva som verksamheten gör och uppmärksammas för med utveckling av både kosten, råvarorna, temaveckor och inte minst vår satsning på utveckling av nya recept och rätter tillsammans med duktiga kockar i staden, det vi kallar för ”smaka med alla sinnen”. Det tillsammans med hur ni som arbetar i våra vårdboenden och LSS-bostäder på olika sätt månar om att skapa bra och trevliga måltidsmiljöer är viktigt för våra kunder. Tillsammans och med ett gott teamwork fortsätter vi utvecklas och göra bra ännu bättre.

Några ögonblicksbilder ur min
tillvaro den senaste månaden:

På semester i Dubai, Del 1
…30 grader, ingen AC och löpbandet, helt sluuuut!

På semester i Dubai, Del 2
Njuter av solnedgången, men var tog tiden vägen, bara en dag kvar.

Viktiga diskussioner med Towe 
Towe Bildtgård jobbar som enhetschef hos oss i #omsorgihelsingborg sen 1 1/2 år tillbaka. Vi träffades för första gången för snart 5 år sedan i Primärvården då hon hade en helt annan roll. Vi har ägnat förmiddagen åt att diskutera vårt viktiga hälso- och sjukvårdsarbete, stadens chefsutbildning, framtidsspaning och utveckling av resultat här och nu. Vi har också pratat om modet som behövs för att leda en många gånger komplex organisation. Själv blir jag glad och impad över viljan, kunskapen och drivkraften, härlig dag på jobbet i #helsingborgsstad

Kick-off för inkludering och mångfald
Idag har vi haft kick-off i min ledningsgrupp för framtidens inkluderings- och mångfaldsarbete. Bästa seminariet ever i ämnet under mina 35 år som ledare. Tack för det Ann-Katrin Roth och #euroquality #vofhelsingborg#helsingborgsstad

Med Dinah i bikupan
@dinah.abinger och jag bikupar och processar vår individuella, gemensamma och ledningsgruppsutveckling i #helsingborgsstad Det är skönt och viktigt att investera i varandras och stadens utveckling. Tack alla goa kollegor för två bra dagar!

Internet för ALLA åldrar
Internet, en arena för seniorer. Fullt ös på Facebook och internet. Mamma, 84 år, har stenkoll på vänner, sin hembygd, politiken både lokalt, nationellt och globalt ❤

Fram med slipen
Det där med ledighet är överskattat 😉 Vi kör lite möbelvård #casatrönninge

Forskning utvecklar mat för åldrande befolkning
Inte utan att jag blir stolt över vår duktiga kostchef och medarbetarna i Matomsorg. Härligt samarbete med #riseresearchinstitutesofsweden #findus#vinnova och de båda forskargruppens i Sverige och Japan.
http://www.ri.se/nyheter/aldre-behover-mer-naringsrik-mat

Vi drog fullt hus!
Sofia Andersson är enhetschef i vår dagliga verksamhet, bland annat för vår nyöppnade verksamhet på Bollbrogatan. Hon representerar oss också i vårt arbete tillsammans med Omsorgscollege, Arenagruppen som jobbar tillsammans med Socialhögskolan och Consensum i Lund som vi samarbetar med för utbildning av en av våra nya yrkesgrupper, stödpedagoger. Vi har haft ett spännande samtal om vad Sofia vill med sin yrkesroll både nu och på lite sikt som gav mig en riktig energikick. Vilken förmån jag har att få jobba och samtala med så många reflekterande och kloka medarbetare i #omsorgihelsingborg#vofhelsingborg #helsingborgsstad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *