Omsorgsdirektören har ordet: februari 2017

Digitaliseringen fortsätter och kommer att förändra samhället i grunden, så även vår verksamhet. Tillämpningarna börjar bli allt fler; testbeds, nyckelfri hemvård, tillsyn via trygghetskamera …

… vårt arbete uppmärksammas och det är kul. Marcus Pellinen, Kristina Olsson och jag själv föreläste på MVTe-mässan (mötesplats välfärdsteknologi och e-hälsa) i förra veckan om det arbete vi gör och hur vi tänker i Helsingborg.

Dan Håkansson har slutat sitt arbete hos oss för att börja jobba som socialchef i Åstorps kommun. Så vårt samarbete fortsätter fast kring bredare frågor eftersom vi nu kommer att träffas i Familjen Helsingborgs socialchefsnätverk. Under tiden fram tills vi har ny HR-chef på plats vikarierar Hans-Börje Andersson i rollen. Samtidigt håller vi på att avsluta rekryteringen och förväntar oss att Ola Falck, som vår nya HR-chef heter, ska kunna börja arbeta hos oss i maj månad. Ola kommer senast från en roll som HR-chef i Region Skåne. Lite tidigare i mars månad hälsar vi Eric Semb välkommen som ny verksamhetchef för hemvården.

På min agenda just nu är boksluts- och årsredovisningstider, men också uppstart för årets verksamhetsbesök. Det är en av mina allra roligaste arbetsuppgifter och som också är väldigt stimulerande. Igår besökte jag en del av vår hemvård och Elinebos vårdboende. En viktig fråga på agendan är förstås det fortsatta arbetet med resultaten i förra årets medarbetaenkät.

Höst och vinter är inte ”min” årstid, så den här tiden på året när vi sakta men säkert går mot ljusare tider känns riktigt bra. Efter ett alldeles för långt uppehåll och några julkilon har jag kommit igång med min träning igen … skönt. Det är så himla viktigt att hålla kroppen igång och absolut nödvändigt för att klara av ett högt arbetstempo och många arbetstimmar.

Januari och februari är tid för en del familjefirande på hemmaplan också. Både maken och jag insåg att vi nästa år varit gifta i 20 år och om ett par veckor fyller vår yngsta 30 år!! Vart tog de åren vägen?

Britt-Marie Börjesson   
Omsorgsdirektör

Följ mig gärna på Instagram! Där ger jag små inblickar i min vardag på jobbet och mina tankar om vård och omsorg. Vill du löpande läsa allt jag skriver är det bara att gå till instagram.com/brittmarieborjesson. Här kan du läsa och självklart också kommentera. Du behöver inte ha ett eget konto för att följa mig. Vill du skaffa ett eget konto, klicka här och följ instruktionerna. På voffra.helsingborg.se kan du med jämna mellanrum ta del av en sammanfattning av hur min månad har varit. Vi syns och hörs på Instagram!

Några ögonblicksbilder ur min tillvaro de senaste månaderna:

Samtal och verksamhetsbesök

Lisbet (Lisa) Alkmyr, enhetschef i #omsorgihelsingborg och jag fyllde lätt nästan 2 timmar med samtal om ledarskap, struktur, uppföljning, medarbetarenkät och framtidsutmaningar idag. Sen bar det iväg mot verksamhetsbesök hos @raija.landgren och medarbetarna på plan 3 på Elinebo, där yrkesrollen och status på #sverigesviktigastejobb i #helsingborgsstad stod på agendan.

 Träffar FOU

Träffar styrgruppen för FOU Helsingborg. Vi diskuterar styrkort, budget och framtida projekt i #helsingborgsstad #fouhelsingborg

Vi drog fullt hus!

Vi drog fullt hus på #ledaförsmartarevälfärd:s seminarium på #MVT. Kul att så många är intresserade av vad vi gör och kul att så många har ögonen på oss i #helsingborgsstad Jag och @kristio57 är stolta representanter för #vofhelsingborg och staden. Tror vi kanske får några fler deltagare till #curiocity också. Håll ett öga på Helsingborg 31/5-2/6 och kom du oxå!

Marcus föreläser om testbeds

Sitter i publiken och lyssnar på “oss” och Marcus Pellinen som berättar om vårt i #helsingborgsstad #vofhelsingborg och blir så sjukt stolt över vår kvalitetsenhet och alla medarbetare som är involverade. Det koncept vi byggt upp från leverantörs- och innovatörskontakter, analysarbete, testfas och utvärderingsarbete är riktigt bra. Heja Helsingborg #MVT

Att ta hand om sig själv är viktigt

Världens bästa nagelteknolog är hemma igen @malinsnails@fabvbg och så har musklerna fått sitt på @friskissvettisvarberg

So long Dan!

Ikväll har vi avtackat vår HR-chef Dan “onepiece” 😉Håkansson. Lycka till i ditt nya uppdrag Dan #omsorgihelsingborg #vofhelsingborg

Är du en av våra ovanligt viktiga sommarvikarier?

#helsingborgsstad #omsorgihelsingborg https://vof.helsingborg.se/sommarjobb/

Sammanfattning av året som gått

Dags att börja skriva årsredovisning och årsbokslut #vofhelsingborg #helsingborgsstad#omsorgihelsingborg

Ut med julen…

… och in med lite vårkänsla, härligt!

19 år som gifta idag!

…och 20-årig förlovningsdag igår med @lennartborjesson Min bästa vän, coach och älskade man. Vart har åren tagit vägen? Nu satsar vi på minst lika många år till tillsammans #tursomentok #bröllopsdag#minälskade ❤


 

Hur upplever våra kunder oss?

Koncernledningen ger sig ut på en kundresa. @malin.johnsson som projektledare för #helsingborgsstads arbete med vår servicepolicy på scenen.

Decembermorgon

Tidig morgon på jobbet, nästan bara jag och skumtomtarna på plats…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *