Nytt pilotprojekt med fokus på e-learning

Världen runt omkring oss är ständigt i förändring, tempot skruvas upp och kravet på tillgänglighet samt flexibilitet ökar. Vissa förändringar i vårt samhälle kan vi inte påverka, men vi kan däremot anpassa oss efter dem.

En sådan förändring är att antalet äldre personer i samhället ökar, personer som förr eller senare kommer behöva vård- och omsorgshjälp. Detta medför att vård- och omsorgsbranschen står inför betydande utmaningar för framtiden.

Färre ska vårda fler, en ekvation som inte alltid går ihop. Hur ska vi kunna upprätthålla eller till och med utveckla kvalitén inom branschen?
Kommer vi ha tillräckligt med utrymme för att kunna arbeta med kompetensutvecklingsinsatser för våra medarbetare i framtiden?

Som ett svar på detta kommer Omsorg i Helsingborg under tre månader driva ett pilotprojekt med e-learning, där en av organisationens internutbildningar på prov ska digitaliseras. Vi är övertygande om att vi i framtiden måste öka medarbetarnas tillgänglighet till kunskap, ge metoder för att mer flexibelt tillförskaffa sig den och utveckla verktyg för ett mer individuellt samt långsiktigt lärande.

Genom e-learning löser vi inte alla våra utmaningar för framtiden, men vi tar betydande steg i rätt riktning. Betydande steg som i framtiden ska trygga medborgarnas behov av vård- och omsorgsinsatser utförda av kvalificerad samt kompetent vård- och omsorgspersonal.

Må väl!

Ulrika Fridolf, IT-strateg
Marcus Pellinen, Projektledare

  • Rätt riktning för framtiden - Voffra

    […] En annan möjlighet digitalt är utbildning via webben. Under våren 2016 har vi haft ett pilotprojekt med e-learning för en av våra internutbildningar. Med utbildning via webben, kan den genomföras när och var man vill – när det är lugnt på sitt pass, eller kanske hemma. Mer om pilotprojektet för e-learning. […]

  • Pilotprojektrapport - Voffra

    […] I början av året startade vi inom den kommunala utföraren Omsorg i Helsingborg ett pilotprojekt som gick ut på att testa en webbaserad plattform för e-Learning. Vi skrev ett blogginlägg om det då, vilket du kan läsa mer om här […]

  • Vardagen är här igen - Voffra

    […] Här kan du läsa om hur vi presenterade pilotprojektet här på Voffra […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *