Nya inriktningsboenden i Helsingborg

Vårdboendena Bergalid, Elinebo, Jordbodalen och Romares stiftelse kommer att bli inriktningsboenden. De nya inriktningarna gäller från den 1 oktober 2014 och varar i två år.

Vad är inriktningsboende?
Ett inriktningsboende arbetar utifrån intresseområden eller med inriktning mot språk, etnicitet, religion, m.m. Boendet kan också ha verksamhet utifrån någon form av gemensam sjukdomsdiagnos och funktionsnedsättning. Inriktningen ska ses som ett komplement till den grundläggande vård- och omsorg som bedrivs. Högst 50 procent av lägenheterna på respektive vårdboende kan omfattas av den valda inriktningen.

Katten Totte.

Katten Totte bor på vårdboendet Elinebo i Helsingborg.

Olika inriktningar
Bergalid kommer att ha en ”social och terapeutisk inriktning med bland annat spa, gym och massage”.  Jordbodalens vårdboende får inriktningen ”konst och kultur” och Romares stiftelse kommer att ha inriktning ”naturträdgård och utevistelse”. Elinebo inriktar sig på ”djur och natur”, det innebär att nyinflyttade får ta med sig sina husdjur. Totte är huskatt på Elinebo. Läs mer om honom och shetlandsponnyn Julia i ett reportage som Helsingborgs dagblad har gjort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *