Ny myndighetschef på vård- och omsorgsförvaltningen

Stina_CederhagBerätta lite om din bakgrund Stina Cederhag.
– Jag kommer närmast från en tjänst som myndighetschef i Åstorps kommun. Sedan 2000 har jag jobbat i inom den kommunala äldre- och handikappomsorgen, både som chef, handläggare och utvecklare. Innan dess gick jag det treåriga sociala omsorgsprogrammet på högskolan Kristianstad och har även kompletterat med utbildningar i ledarskap.
Vad innebär rollen som myndighetschef?

– Jag kommer att ansvara för verksamheten inom myndigheten där all myndighetsutövning gentemot äldre- och funktionshindrade sker. Jag är chef för tre enhetschefer, sakkunnig utredare och en assistent. Min uppgift är att leda arbetet och att ge stöd när det behövs. Jobbet innebär också strategiskt utvecklingsarbete, att utveckla myndighetsutövningen.

Har du någon vision för vad du vill åstadkomma på vård- och omsorgsförvaltningen?
– Jag vill jobba med utvecklingsarbete, med att skapa en myndighetsutövning som ligger i framkant. Omvärldsbevakning är en stor del av det. Hur ska vi anpassa verksamheten till förändringar i omvärlden? Vi behöver ha öppna sinnen för att alternativa arbetssätt, att tänka i nya banor.

Hur ser livet utanför jobbet ut?
– Jag bor i Ängelholm med familjen. Jag har ett stort intresse för segling och vi har segelbåt i familjen. Jag är också med i Sveriges enda helkvinnliga kappseglingsbesättning på båttypen J-24. Familjelivet med de två sönerna tar mycket tid, men jag gillar också att träna när tid finns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *