Ni måste sätta fart!


Det var det tydliga budskapet när jag träffade fyra alerta seniorer på Öresundståget för någon vecka sedan. Så härligt att höra deras resonemang om den digitala utvecklingen och att se att IT-utrustning var en självklar del i packningen.

Jag får ibland mothugg när jag påstår att seniorer är långt mer digitala än vad många i vår bransch tror. Därför var det som ljuv musik i öronen när jag hör samtalet som Monica och hennes ressällskap för på sätet bredvid. Varför inte ett litet chip i handen som gör att jag inte längre behöver använda nyckel för att öppna port och ytterdörr?

Deras förväntan var att kunna kommunicera digitalt med oss när de fick behov av omsorg och stöd. Att det finns tillgång till olika former av digitala tjänster när de inte längre klarar sig själva. Att våra arbetssätt är mer individuellt anpassade än idag.  Ja, ni hör själv…. Det är dags för att oss sätta full fart mot framtiden!

Tack Monica och ditt ressällskap för att vi fick prata med er! Vi lovar att vi ska göra vad vi kan för att ni ska möta en mer individuell och digital omsorg och vård när ni behöver oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *