Nätverksrapport ifrån Halmstad 3/5

Vilken underbar arbetsvecka de har varit hittills. Det är alltid trevligt med nya vitaminer i kroppen av all sol vi fått uppleva. Må vi nu bara gå en bra och härlig sommar till mötes.

Nog om det. Tisdags förra veckan var vi ett gott gäng ifrån Vård- och omsorgsförvaltningen i Halmstad för nätverksträff med vår testmiljö. Jag skrev lite  inför vår träff på följande länk: https://voffra.helsingborg.se/lite-fotboll-en-massa-testmiljo-och-lite-sportuppmaningar/ Inbjudna var även representanter ifrån Malmö stad och Landskrona stad.

Det var en trevlig dag som vi fick i Halmstad som i sedvanlig svensk stil(?) inleddes med fika. Därefter fick vi en presentation av och om Hälsoteknikcentrum i Hallands verksamhet, uppdrag, projekt samt mycket mer därtill. Hälsoteknikcentrum är ett EU-finansierat projekt som i stora drag syftar till att främja arbetet med innovationer inom vård- och omsorgen med fokus på regional, nationell och till viss del internationell utveckling. Genom Hälsoteknikcentrum kan entreprenörer med en idé inom vård- och omsorgen få hjälp med att utveckla sina innovationer, göra förstudier och testa sina produkter samt tjänster i skarpa projekt i den tilltänka användarmiljön med dess tänkta slutanvändare. Vill du läsa mer om Hälsoteknikcentrum gör du det lättast på följande länk: http://hch.hh.se/

Varför har då vi inom Helsingborgs stads Vård- och omsorgsförvaltning ett intresse av att samarbete med Hälsoteknikcentrum i Halland, Malmö stad och Landskrona stad? Anledningarna är givetvis flera men vi kan dela upp dem i tre olika kategorier:

  • Kunskaps- och erfarenhetsutbyte av både formerna för att skapa kvalitativa testmiljöprojekt, men även för att få ta del av resultatet som olika testmiljöprojekt genererar.
  • Öka möjligheterna för att kunna driva skarpa testmiljöprojekt inom Helsingborgs stads egen testmiljö. Där möjligheten även finns till att driva testmiljöprojekt i samarbete mellan de olika parterna.
  • Möjligheten till att komma närmre entreprenörer för att genom interaktion kunna diskutera våra utmaningar och problemområden, men även våra strategier samt mål.
  • Känslan när vi lämnade sommarstaden Halmstad var genomgripande positiv och vi har många nya tankar med oss för hur vi ska kunna samarbeta mer strukturerat i framtiden. Vi kommer alltså få all anledning att återkomma och berätta mer om vårt samarbete med Hälsoteknikcentrum, Malmö stad och Landskrona stad i vår strävan efter fler innovationer inom vård- och omsorgen samt vårt arbete med testmiljön.

PS: Håll uppsikt här på bloggen den närmsta tiden då vi släpper en unik nyhet!

Må väl // Marcus Pellinen, Projektledare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *