När tankearbetet bär frukt!

När man arbetar som projektledare, eller överlag med innovation- och verksamhetsutveckling blir tankearbetet lätt din närmsta kollega. Ibland kan detta te sig genom ett råstirrande rakt ut i rummet, halvliggandes i kontorsstolen med fötterna på skrivbordet (ofint jag vet) eller sjungandes på låten som ligger på i lurarna (just nu Westlifes skiva Coast to coast, känner mig 90-tals poppig).

Under sommarmånaderna har jag och min kollega Ulrika (IT-strateg) lagt ner flertalet tanketimmar för att utforma en projektplan inför vår framtida implementering av E-learningsystemet som vi håller på att upphandla. Och igår presenterade vi våra tankar för projektets styrgrupp och Omsorg i Helsingborgs HSL-styrgrupp (HSL står för Hälso- och sjukvårdslagen). Responsen var genomgripande positiv, och det kändes härligt med ett stort engagemang bland åhörarna. Ja kanske till och med lite för stort, men ändå positivt engagemang då där finns stora önskemål och förhoppningar. Med andra ord är det bara till att kavla upp skjortärmarna under hösten, för att inte tala om vintern/våren då implementeringen går in i skarpt läge. Här kan du läsa om HSL-lagen

Ett annat arbeta som ägnats många tanketimmar är det runt framtidens digitala bostäder. Om hur vi ifrån Vård- och omsorgsförvaltningen förhåller oss till, och tänker kring detta framtidsfenomen. Allteftersom tankarna bearbetas formas en grund till ett eventuellt framtida koncept fram.

Med andra ord, tankearbetet har i vissa ändar, och börjar i andra bära frukt.

Nu är det snart dags att checka ut hjärnkontoret för denna arbetsveckan, och förbereda sig inför en helg med mycket fotboll. Imorgon lördag spelas det derby i Manchester, vilket förmodligen kommer innebära att någon av mina två kollegor Dan (HR- chef och Citysupporter) och Victor (Logistiker och Unitedsupporter) kommer anlända med sänkt huvud måndagmorgon. Själv nöjer jag mig med att hålla tummarna för HIF på söndag.

Trevlig helg// Marcus Pellinen, Projektledare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *