MVTe 2016 – en mötesplats för välfärdsteknologi och e-hälsa

Den 3-4 februari åker Kvalitetsenheten och chefer från Vård- och omsorgsförvaltningen upp till Kista, där årets MVTe äger rum. Det är en mötesplats där kommuner kan utbyta kunskap och erfarenheter om kommunal välfärdsteknologi och e-hälsa.

Att ta tryggheten med sig utanför hemmet. Framtidens äldreboende. Digital delaktighet. Mobil dokumentation. Ja, föreläsningsområdena är många under årets konferens och mässa i Kista, som arrangeras av Västerås stad, VINNOVA och SKL. Utöver de många föreläsningarna befinner sig en mängd företag på plats som erbjuder produkter, tjänster och lösningar inom ramen för välfärdsteknologi och e-hälsa. Där finns smarta lösningar för vårdgivare såväl som kunder och anhöriga. Digitala lås, telemedicin och boendeanpassningar är bara några få exempel.

Mötesplatsens syfte är att ge energi och kunskap att fortsätta, alternativt påbörja, arbetet med att implementera välfärdsteknologi och e-hälsa. Välfärdteknologin är på stark frammarsch runtom i landet, vilket utifrån individens behov och förutsättningar leder till ökad självständighet, trygghet och delaktighet i samhället.  Det är något vi behöver fortsätta att arbeta med för att möta morgondagens utmaningar och krav inom vård och omsorg i Helsingborgs stad.

Läs mer om MVTe här

 • Äldrepedagogen Jessica Hall

  Ser fram emot en “återrapportering” efter att ni varit där och läsa om vad som givit inspiration.

  • ciciliacarlsson1

   Hej Jessica!
   Det kommer inom kort att komma upp ett inlägg om tankarna efter MVTe 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *