Mobila larm i Helsingborg ökar tryggheten

Vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborgs stad satsar nu på mobila trygghetslarm. Det mobila trygghetslarmet innebär en ökad trygghet för användaren eftersom larmet fungerar utanför bostaden.

Sedan tidigare finns det endast trygghetslarm som fungerar i bostaden. För den som bor i Helsingborg går det nu att ansöka om ett mobilt trygghetslarm som fungerar i närområdet utanför bostaden, till exempel i en gemensam tvättstuga, ett soprum, ute på gården, i en närbutik eller i en trädgård där den som använder larmet bor.

– Med det nya mobila larmet vill vi i vård- och omsorgsnämnden göra det möjligt att kalla på hjälp även utanför bostaden. Det betyder mycket för den som har larmet att kunna känna sig tryggare och friare i sin närmiljö. Det mobila trygghetslarmet är en av flera satsningar från nämnden på ny teknik som ska öka möjligheterna för den som har behov av stöd, säger Maria Nilsson, ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Så fungerar mobilt trygghetslarm
Via larmet kommunicerar den som larmar med en larmcentral som skickar hemtjänstpersonal för att hjälpa till. I larmet finns en inbyggd mikrofon och högtalare som gör det möjligt att kommunicera med larmcentralen.

Larmet finns i två utföranden och den som får beviljat mobilt trygghetslarm väljer en av modellerna. Den ena modellen är ett armbandsur med larmet inbyggt. Den andra modellen ser ut som en mobiltelefon.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *