Medarbetarpodd 7: Anna Pihlqvist, anhörigrådgivare och vinnare av Innovationspriset 2017

Någon gång i livet kommer de flesta av oss att behöva ge lite extra omsorg till någon i vår närhet. Det kan exempelvis vara till ett barn, till en förälder, till en partner eller en vän. I Helsingborg är det drygt 20 0000 anhöriga i vuxen ålder som ger omsorg till sina nära och kära. I denna podcast träffar du anhörigrådgivare Anna Pihlqvist som berättar mer om vilket stöd det finns att få via Helsingborgs Anhörigcentrum och hur hon arbetar för att utveckla stadens anhörigstöd.

Anna tilldelades vård-och omsorgsförvaltningens Innovationspris med motiveringen: ”Anna Pihlqvist arbetar målmedvetet och nyfiket med att utveckla Helsingborgs stads anhörigrådgivning. Den stora, och allt mer ökande utmaningen kopplat till anhöriga antar hon genom att tänka utanför boxen och att se till den digitala utvecklingen och dess möjligheter. Genom koppling till vård- och omsorgsförvaltningens framtidsspaning, samverkan med interna och externa parter samt genom att utmana den traditionell anhörigrådgivningen uppvisar Anna en förståelse för den innovativa processen.”

I podden berättar Anna att hon lockades av stadens utvecklingsfokus och om hur hon testar nya vägar för att nå ut till medborgare som är anhöriga.

Mer information om anhörigstöd och Anhörigcentrums aktiviteter:
helsingborg.se/anhorig

Du hittar också anhörigcentrum på facebook: facebook.com/anhorigcentrum

En bra plats – anhörigstöd på nätet: enbraplats.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *