Medarbetarpodd 4: Lou-Ann Borgskog om träffpunkter

Medarbetarepodd 4: ”Det är som deras vardagsrum”

Det säger Lou-Ann Borgskog om betydelsen av träffpunkterna för de många ensamma som besöker verksamheterna upp till sex dagar i veckan. Lou-Ann är samordnare för träffpunkt Söder och Påarp dit många söker sig för att få en stunds sällskap eller delta i någon av de många aktiviteter som anordnas. På träffpunkterna är det ”fullt ös” med exempelvis balansträning, IT-café, matlagningsteam, utflykter, språkcafé samt olika former av spel som canasta och bingo. Här möts besökare över generationsgränserna och Lou-Ann berättar att det är väldigt populärt att lära sig att “facetima” med barnbarnen.

I avsnittet berättar Lou-Ann även hur träffpunkterna också är en mötesplats för svenskar och nysvenskar. Bland annat genom att mötas över maten. Hör Lou-Ann berätta om detta samt om aktiviteterna som arrangeras inför julhelgen.

Här kan du söka bland stadens träffpunkter. Vill du veta mer om träffpunkter, ring Helsingborg kontaktcenter, telefon 042-10 50 00.

https://helsingborg.se/omsorg-och-stod/aldre/aktiviteter-for-aldre/traffpunkter/

Många av aktiviteterna sker i samverkan med samarbetspartners och blir du intresserad av att vara volontär kan du anmäla dig via Volontärcenter https://helsingborg.se/omsorg-och-stod/frivilligt-arbete-och-foreningar/volontarcenter/

Här kan du läsa SVT Helsingborgs reportage om balansträning på Träffpunkt Söder:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/man-maste-halla-sig-igang

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *