Lyssna på vård- och omsorgspodden, maj 2017

- Jag fick ståpäls och kände mig väldigt stolt berättar Britt-Marie Börjesson om ett verksamhetsbesök i avsnitt tre av vård- och omsorgspodden från Helsingborg. Podcasten handlar om vardag, visioner och utvecklingsarbete i arbetet som omsorgsdirektör.

Under avsnitt tre berättar Britt-Marie om vård- och omsorgsförvaltningens delaktighetsarbete inom LSS och arbetet med de tiotal brukarvägledare som finns inom vård- och omsorgsförvaltningen. Delaktighetsmodellen bygger på att brukare ska känna större delaktighet i sitt liv samt att maktförhållandena mellan brukare och personal minskar. Britt-Marie pratar om förvaltningens roll i EU-projektet SafeAge vars syfte var att utveckla framtidens hemvård utifrån samverkan och erfarenhetsutbyte med projektdeltagarna från Holland, Italien och från Finland. Hör mer om lärdomar från de andra ländernas verksamheter, konferensen i Holland med besök på ett enormt demensboende där man arbetar mycket med konst. Här får du även Britt-Maries bästa tips för att välja konferens och få med så mycket som möjligt efteråt.

Senare i avsnitt tre berättar Britt-Marie om en träff med en engagerad medarbetare på Fullriggaren som gav henne ”ståpäls”! Fullriggarens boende är Silviacertifierade och arbetar med BPSD-registret vars film om anhörigas delaktighet du kan se här.

Avslutningsvis pratar Britt-Marie om det spännande evenemang som sker i Helsingborg innan sommaren. TrueChallenge är ett hackathon som tog plats den 20-21 maj och i podcast 4 (ute i juni) kommer Britt-Marie berätta hur det under 24 timmar togs fram digitala produkter utifrån behov hos äldre och personer med funktionsnedsättning. Om du blev nyfiken på resultatet kan du redan nu höra om den vinnande produkten.

Konferensen CurioCity Mashup går av stapeln den 1-2 juni. Britt-Marie berättar mer om varför Helsingborgs stad vill dela med sig om utvecklingsarbete med digitalisering, om goda idéer samt om inställningen om att våga och att lära sig misstagen på vägen. Nyfiken på föreläsare och program? Läs mer på http://www.curiocity.se

Du som lyssnar är välkommen med förslag till ämnen och frågor vi a e-post britt-marie.borjesson@helsingborg.se. Följ gärna Britt-Marie via instagramkontot @brittmarieborjesson

Klicka orange knapp nedan för att lyssna på podden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *