Lite fotboll, en massa testmiljö och lite sportuppmaningar

Först måste jag ta tillfället i akt att kuppa in några rader om den fantastiska fotbollsmatch som jag med flertalet fotbollsälskare fick uppleva på Olympia igår. Det var en fröjd att se våra spelare ge järnet över 90 minuter trots flertalet skador samtidigt som publiken bjöd upp till en fantastiskt inramning, och det ger mig motivation till att kämpa mig igenom den sista dagen på arbetsveckan.

Nog sagt om fotboll då denna blogg egentligen handlar om framtidens vård- och omsorg.

Tidigare på denna blogg har vi nämnt och förklarat lite om Vård- och omsorgsförvaltningens egna testmiljö. En testmiljö går ut på att entreprenörer eller leverantörer i samförstånd med vårdgivarna utvecklar samt testar nya tjänster och produkter i skarpa projekt. Detta är en unik möjlighet för oss att involveras tidigt i utvecklingsfasen av nya arbetsmetoder, arbetsredskap, mm, och därmed möjliggörs för att vi kan “beställa” innovationer som matchar våra långsiktiga utmaningar och problemområden.

För några veckor sedan var jag på besök i Vlissingen, Holland för att där träffa våra partners som även dem arbetar med testmiljöer. Det var en trevlig resa där vi diskuterade möjliga samarbetsformer, och för hur vi ska dela erfarenheter samt kunskaper som skapas i våra olika test- och utvecklingsprojekt. På följande länk kan ni läsa en kortare rapport om min resa till Holland: https://voffra.helsingborg.se/rapport-ifran-natverksresa-till-holland/

För att maximera vårt arbete med testmiljön måste vi även bredda vårt nätverk på hemmaplan. Därför bjöd vi på Vård- och omsorgsförvaltningen i höstas in representanter ifrån Malmö stad, Hälsoteknikcentrum och Landskrona stad för ett första “lära känna” möte i hopp om att kunna finna nya samarbetspartners för framtiden. Mötet var lyckat och på tisdag i nästa vecka åker vi till Halmstad för att där besöka Hälsoteknikcentrum. Förhoppningarna är att vi ska kunna ta flera kliv framåt och mer konkretisera för hur vi ska kunna integrera och samarbeta med varandra i framtiden.

Ska försöka återkomma, förhoppningsvis i nästa veckan med en lite rapport ifrån vårt möte i Halmstad på tisdag.

Jag avrundar med att önska trevlig helg och avslutar som jag började inom sportens värld med tre uppmaningar:

  • Fortsätt på inslagen väg HIF!
  • Nya friska tag nästa år OV Helsingborg på både Dam- och Herrsidan!
  • Hyllinge GIF, dags för första trepoängaren till helgen!

//Marcus Pellinen, Projektledare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *