Kvalitetspris till Borgvalla

Vårdboendet Borgvalla har tagit emot ett kvalitetspris för sin positiva utveckling i Socialstyrelsens årliga brukarenkät. De tog emot blommor, diplom och en check på 20 000 kronor som ska användas till hälsofrämjande insatser för personalen. Vårdboendet Fullriggaren tog emot ett hedersomnämnande för sitt kvalitetsarbete.

kristina-olsson-poserar
Karolin Fredriksson och Kristina Olsson vid prisutdelningen på Borgvalla.

Omsorgsdirektör Britt-Marie Börjesson och kvalitetschef Kristina Olsson har utsett vinnaren.
– Borgvalla har stått för en mycket positiv utveckling inom kvalitetsprisets fokusområden för vårdboenden år 2016, där vi har bedömt trivseln i de gemensamma utrymmena och om måltiden är en trevlig stund på dagen. Genom att tilldela Borgvalla kvalitetspriset för vårdboenden år 2016 vill vi ge ett erkännande för ett framgångsrikt och lyckat arbete, sade Kristina i sitt tal till personalen på Borgvalla.

Motivering till kvalitetspriset:
Enheten har dels stått för en positiv utveckling inom fokusområdena ”trivsel i gemensamma utrymmen” och ”måltiden som en trevlig stund på dagen” samt att enheten placerar sig i topp. Samtidigt rankas Borgvalla genomgripande högt i kvalitetsmätningen.

Stor överraskning
Personalen på Borgvalla har möte när Marcus och Kristina kommer på besök.
– Chefen hade förvarnat om att det skulle bli en överraskning på arbetsplatsträffen, säger någon i personalen. Men vi visste inte att det var detta som väntade!

Beatrice, som är sjuksköterska på Borgvalla, tycker det är jättekul att vårdboendet vunnit priset.
– Det är en bekräftelse på att det vi gör är bra. Ett kvitto på att vi i personalen gör ett gott jobb för de boende här på Borgvalla, säger hon.

En annan vid bordet utbrister att ”jag är stolt att få jobba på den här avdelningen!”

– Vad tycker ni att vi ska använda pengarna till?, frågar enhetschef Anette Grundström den församlade skaran. Gruppen kommer med många kreativa förslag. ”Åka på spa kanske?” säger någon.

Hedersomnämnande till Fullriggaren
Vårdboendet Fullriggaren har fått ett hedersomnämnande för sitt arbete med kvalitetsfrågor. Juryn motivering till hedersomnämnandet: Kvalitetsmätningarna visar att Fullriggaren är på rätt väg i det kvalitativa arbetet utifrån kvalitetsprisets fokusområden för vårdboende år 2016, ”trivsel i gemensamma utrymmen” och ”måltiden som en trevlig stund på dagen”. Samtidigt uppvisar Fullriggaren ett genomgripande gott resultat i dess arbete med kvalitetsfrågor.

– För våra medarbetare är ett vårdboende en arbetsplats, medan det för hyresgästerna är en bostad under livets sista år. Det är därför oerhört viktigt att kvalitetsarbetet genomsyrar hela verksamheten och skapar förutsättningar för ett värdigt avslut, sade Kristina Olsson.

– Vi är oerhört stolt och hedrade, vi arbetar hårt och har en fantastiskt duktig personal, säger Ann-Charlotte Hanke, enhetschef på Fullriggaren.

Om kvalitetspriset
Kvalitetspriset har instiftats av omsorgsdirektör Britt-Marie Börjesson och vänder sig till verksamheterna inom hemvård, LSS och vårdboende inom Omsorg i Helsingborg. Syftet är att synliggöra och belöna den verksamhet som uppnår ett högt resultat i kombination med att ha gjort en positiv förflyttning mellan 2015-2016 i Socialstyrelsens brukarenkät. Priset som är på 20 00 kronor får användas till valfria aktiviteter för personalgruppen i sin helhet. Utdelning av kvalitetspriserna kommer att ske kontinuerligt varje år.

Bilder från utdelningen på Borgvalla vårdboende

marian
Marian Nilsson tar emot diplom av Marcus Pellinen.

beatrice-johansson-poserar-med-check
Beatrice Johansson poserar med checken.

borgvalla-2
Stolt personal på Borgvalla.

borgvalla-1

Bild från Fullriggaren

fullriggaren
Utdelning av hedersomnämnande på Fullriggarens vårdboende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *