Kvalitetsenheten har fått en ny projektledare

Han älskar att åka skidor och kommer senast från ett jobb inom Västerås stad, men nu är Fredrik Sköld redo att bli skåning på heltid och jobba med digitaliserings projekt inom vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
– Som projektledare på kvalitetsenheten kan jag förhoppningsvis hjälpa till med att implementera nya, smarta arbetssätt.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag kommer från IT-sidan, och har bland annat jobbat som tekniker på de olika länsstyrelsernas gemensamma IT-enhet. Närmast kommer jag från stadsledningskontoret i på Västerås stad där jag jobbat med förvaltning och utveckling av stadens centrala IT-system i hopp om att möjliggöra nya digitala arbetssätt och verksamhetsutveckling med hjälp av digitala verktyg. Det handlade mycket om att driva igenom förändringar som förenklar och skapar nytta för många.

Varför sökte du den här tjänsten?
– Att jag hamnade i Skåne var något som varit på gång länge, hela familjen har alltid gillat Helsingborg och området häromkring. Under de år som jag har jobbat inom kommun har jag fått känslan att vård och omsorg ofta är modiga när det gäller att våga förändra sitt sätt att tänka och vara, och det tilltalar mig mycket! På intervjun fick jag samma intryck och det var självklart att tacka ja när Kristina Olsson ringde.

Vad tar du med dig från dina tidigare anställningar och erfarenheter?
– Eftersom jag har jobbat med IT och digitalisering från det mer tekniska hållet så vill jag tro att jag vet vad som är ett möjligt, rimligt och klokt sätt att tänka för att inte skapa hinder längre fram. Jag tror också att jag har skaffat mig förmågan att se på en uppgift, problem eller lösning med användarens ögon för att se till att det vi genomför faktiskt fungerar i vardagen.

Vad mer kan du berätta om dig själv?
– Jag bor i Stackarp utanför Klippan tillsammans med fru och två barn. Tror nog att jag är en riktig medel-Svensson. Jag har svårt att sitta still och rör gärna på mig, hur spelar inte så stor roll. I min ungdom var det mycket idrott och framförallt basket. Nu för tiden blir det mycket skidåkning vintertid, förra året kom vi upp i cirka 35 skiddagar var i familjen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *