Innovationspris för musikalen ”Jag kan, jag vill, jag vågar”

Inför en fullsatt teatersalong hade Trumslagaren premiären av sin musikal ”Jag kan, jag vill, jag vågar” i början av december. Premiären var bejublad och efteråt firade deltagarna med tårta och bubbel. Men firandet tog inte slut där. Fram på scenen steg Kristina Olsson och Marcus Pellinen för att dela ut vård- och omsorgsförvaltningens innovationspris.

Innovationspriset år 2016 har tilldelats Linda Brink, Helen Zenius-Nielsen och Mats Almlund som arbetar som handledare på den dagliga verksamheten Trumslagaren.
– Vi är mycket stolta över att ha er som medarbetare och vi är mycket glada över att få vara här med er ikväll. Genom att tilldela er innovationspriset vill vi uppmärksamma ert mod av att testa på något nytt, och er envishet i att riva hindren och se möjligheterna, sade kvalitetschef Kristina Olsson vid prisutdelningen.

inno1
Handledarna i Trumslagaren tar emot innovationspriset.

Handledarna premierades med blommor, diplom och en check på 5 000 kronor vardera.
– Det kändes så otroligt överraskande och härligt på samma gång. Vi fick reda på att vi vunnit efter premiären så vi var ganska omtumlade alla tre! Uppmuntrande och väldigt roligt, säger Helen Zenius Nielsen.
– Jag förstår fortfarande inte att vi har fått priset. Det är så härligt med äran och det känns som om vi och vårt gäng har fått uppskattning för allt jobb vi har lagt ner, säger Linda Brink. Kollegan Mats fortsätter:

– Vi var mitt uppe i vår musikal så det kom som en fantastisk överraskning. Tack till vård- och omsorgsförvaltningen som valde att ge oss detta fina pris, säger han.

En empatisk resa
I början av december bjöd den dagliga verksamheten Trumslagaren på en empatisk resa på Lillans scen på Helsingborgs stadsteater. Under ett års tid har Trumslagaren arbetat med uppsättningen och nu var det alltså äntligen dags för premiär av ”Jag kan, jag vill, jag vågar”. Det en musikalisk berättelse om att våga se möjligheter i sig själv och låta det goda få gott om plats i livet. Att ha modet att tro på sig själv och andra, och stå upp för det snälla.
– Bemötande har aldrig varit mer aktuellt än nu. Vi kände att vi måste göra något för att belysa det och vi har hela tiden trott på vår musikal, berättar Helen.

Handledarna ser redan vad musikalen har betytt för deltagarna i Trumslagaren.
– Vi ser ett ökat självförtroende och acceptans hos våra deltagare. Att de vågar lyckas, misslyckas och förändra saker i sina liv. Vi vill förmedla att man duger som man är, men samtidigt har man rättigheter såväl som skyldigheter gentemot andra, berättar Linda.

Juryn motiverade innovationspriset med: Hög innovationsgrad som har stor betydelse för många personer, både inom den egna organisationen liksom utanför. Arbetsmetoden är utmanande och högst innovativ.
– Musikalen ”Jag kan, jag vill, jag vågar” uppnår en hög innovationsnivå och ligger helt rätt i tiden. Vi får aldrig tumma på vårt sätt i att bemöta andra, och vi får aldrig sluta fundera över våra egna och våra gemensamma värderingar, säger projektledare Marcus Pellinen.

Om innovationspriset
Syftet med Innovationspriset år 2016 är att lyfta upp alla de innovationer som redan har skapats och på så vis sprida dem så att fler kan ta del av innovationerna.

Bilder från prisutdelningen

inno2
Helen Zenius-Nielsen tar emot blommor och diplom av Kristina och Marcus.

inno4
Kristina Olsson undertecknar checken.

inno7
Linda Brink, Mats Almlund och Helen Zenius-Nielsen.

inno6
Handledarna blev glatt överraskade.

inno1
Glada vinnare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *