I huvudet på en omsorgsdirektör… Sveriges viktigaste jobb

maria_veronica

Överst till vänster: Maria Thernström och Britt-Marie Börjesson, överst till höger och nederst: Veronica Hyllander.

I vårt senaste nyhetsbrev om omvärldsbevakning finns bland annat en artikel om medarbetare och om att det är en knäckfråga för många på dagens flexibla arbetsmarknad att lyckas behålla de bästa talangerna. Det handlar bland annat om gott ledarskap, bra kommunikation, syften, mål och en vision som leder arbetet framåt. Det handlar också om att bli sedd och hörd.

De senaste veckorna har jag fått följa med två riktiga talanger, Maria Thernström och Veronica Hyllander, på två av deras arbetspass i hemvården. Just nu sitter jag och reflekterar över mina upplevelser och de ord som dyker upp i mina tankar är professionalism, glädje och engagemang. Vilka medarbetare jag har förmånen att få arbeta med! Förmågan att ställa om  inför varje besök, anpassa sig till varje unik situation, utföra jobbet på ett proffsigt sätt, ge ett gott bemötande oavsett situation och samtidigt fundera över viktiga utvecklingsfrågor. Vilka kvinnor och vilken simultankapacitet!

Dagens ros
Dagens ros till er och alla andra medarbetare som gör vård och omsorg i Helsingborg till den proffsiga organisation vi är. Vilket smicker kanske någon av er tänker. Det har ni alldeles rätt i! Men smickret är befogat och syns i våra kundundersökningar.

Proffs på det vi gör
Igår kväll hade jag förmånen att få träffa två av kommunfullmäktiges politiska partier och berätta om våra mål och alla bra och ”gröna” resultat. Så låt oss en gång för alla bestämma oss för att inte ha någon jantelag hos oss. Vi är proffs på omsorg, vård och omvårdnad och allt som hör därtill i ett av Sveriges viktigaste jobb.

Britt-Marie Börjesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *