I huvudet på en omsorgsdirektör

Lika skönt som det är med semester tycker jag det är att komma tillbaka till arbetet igen. Nu är det snart slutet av september och vi är igång för fullt samtidigt som hösten närmar sig med raska steg.

Tidningen Helsingborgs-Senioren har nyss levererats till alla seniorers brevlådor. Där finns bland annat en artikel som beskriver beredskapsåren 1940-45 och vardagslivet på den tiden. Den känns på olika sätt väldigt aktuell när vi ser oss omkring i världen och ser de flyktingströmmar som tar sig genom Europa.

Att förutse att kriget i Syrien och en del andra konflikter skulle bli långvariga klarade jag av, men inte att förutse att hundratals människor skulle vandra längs motorvägarna för att ta sig till fred och säkerhet. Jag är glad över att bo i ett land som folk inte flyr från utan flyr till och kan inte nog betona hur viktigt det är med mångfald. Mer än 30 % av våra anställda kommer från andra länder eller är födda av utländska föräldrar här i Sverige. Hur skulle vi klara oss utan alla er? Ni bidrar med hjärnor, händer, fötter, er kunskap och erfarenhet i vård- och omsorgsarbetet. De språkkunskaper ni har behövs och det vi lär oss av varandras kulturer är berikande.

Människors lika värde
Härom veckan firade vi Pride i Helsingborg och jag hade samtidigt förmånen att träffa all personal på vårt nya vårdboende Kungshult. Utöver samtal om vision, mål, kvalitet talade vi om mångfald och människors lika värde oavsett livsstil, religion eller bakgrund.

Bara några dagar senare arbetade jag en förmiddag tillsammans med Safete på vårt största vårdboende. Att få följa henne och andra kollegor gör mig varm om hjärtat när jag ser den omtanke och det bemötande ni levererar i er yrkesroll.

IMG_5747
Britt-Marie och Safete.

En annan förmiddag arbetade jag tillsammans med Sanna på en av de verksamheter som har återgått i kommunal regi, från att tidigare ha varit konkurrensutsatt. Samma sak där, genuina diskussioner om hur viktiga bemötandefrågorna är, både i förhållande till våra kunder som arbetskamrater emellan.

IMG_5721 (2)
Sanna

EU-projekt
Strax före semestern fick vi veta att vi beviljats EU-medel ur programområdet ”Europa för medborgarna”. Det innebär att vi tillsammans med 3 andra partners i Europa kommer att byta erfarenheter, lära av varandra och fundera över vad framtidens hemvård/hemtjänst innebär för utmaningar.

Just nu skriver vi så pennorna glöder på en annan projektansökan där vi vänder oss till Skånes regionala ESF-kontor (Europeiska SocialFonden) med en ansökan om våra behov av kompetensutveckling. Vi vill arbeta med både en kompetensinventering med fokus på framtidens kompetensbehov och med reella utbildningssatsningar. Det vill vi göra tillsammans med de andra kommunerna i nordvästra Skåne, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och skolor.

Med hela EU-tanken som bakgrund blir det förstås självklart att vi ska jobba med mångfald och lära av varandra, så att vår stad växer och utvecklas och människor har möjlighet att påverka sina liv.

De små förändringarna i vardagen
Med andra ord, vi kan inte lösa morgondagens utmaningar med gårdagens lösningar. Det innebär att vi i dagarna precis är en grupp anställda som börjar mäta det vi kallar för vår innovationshastighet, alltså de små förändringarna vi gör i vardagen. Vi tror nämligen att det är de små förändringarna och de små detaljerna som till slut ”bygger designen” och helheten.

En sådan förändring som vi absolut behöver fundera över är hur vi attraherar unga kollegor till oss. Det finns säkert väldigt många olika sätt att göra det på och jag tror inte att det bara är statistik och fakta som lockar.

Så … om du vill ha mer fakta … ska du INTE kolla på den film och webbplats som vi släpper den 1 oktober. Är du nyfiken på något annat som vår kommunikationsenhet arbetat med … håll utkik här den 1 oktober!

Septemberhälsningar
Britt-Marie Börjesson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *