I huvudet på en omsorgsdirektör

Vissa dagar på jobbet är bättre än andra och igår var en sådan dag. Jag och vår stadsdirektör Palle gjorde ett verksamhetsbesök på Elinebo vårdboende. På eftermiddagen var det dags för medarbetarkonferens.

På våra medarbetarkonferenser äter vi en bit mat tillsammans och pratar om hur vi har det på jobbet. Vi pratar om vilka utvecklingsområden som vi tycker är viktiga, hur vi ska arbeta för att vara en konkurrenskraftig arbetsgivare, vad som händer i omvärlden och vad ett gott ledarskap är. Det är suveränt att vid varje medarbetarkonferens få ta del av alla tankar och idéer om framtiden.

Verksamhetsbesök på Elinebo
Häftigast av allt är ändå alla dessa verksamhetsbesök. Jag blir glad, stolt och riktigt varm i hjärtat när jag får vara med i arbetet och uppleva all proffsig omvårdnad.

I debatten och i media pratas det ofta om kvalitet i vård och omsorg. Men vi får inte lika ofta höra och läsa om vad som är kvalitet. Jag tror att tillgänglighet värderas högt av många som inte är i kontakt med oss. Och det är viktigt, man vill att vi finns den dag behoven uppstår. Men för den som redan får vårt stöd tror jag att perspektivet är lite annorlunda. Då handlar det om gott bemötande, säker vård, att vi kan anpassa oss till varje persons situation och snabbt ställa om oss i alla lägen. Det handlar om att få möta personal som är intresserad av mig, min livshistoria och av min integritet. Precis det har jag fått möta tillsammans med Bettan Månsson och hennes kollegor på Elinebo. Ingen nämnd och ingen glömd. Ni är proffs på omvårdnad! Elinebo och dess ledning är exempel på ett riktigt bra vårdboende.

IMG_4621
Tom Kronholm och Bettan Månsson.

Jag summerar dagen med att konstatera att bland det mest intressanta och högaktuella som finns är att leda värdegrundsarbete. Nu fortsätter vi vår utveckling med att bland annat lyfta de nya möjligheter som välfärdsteknologi ger. Vi funderar vidare på hur e-hemtjänst ska gå till och över vilka etiska frågor som ny teknik väcker. Vilka kompetensprofiler behöver vi när förväntningarna på oss utvecklas och förändras?

Britt-Marie Börjesson Omsorgsdirektör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *