Hösten är här och med den Instagram

Nu börjar jag med mitt nyhetsbrev på Instagram. Där ger jag små inblickar i min vardag på jobbet och mina tankar om vård och omsorg. Vill du löpande läsa allt jag skriver är det bara att gå till instagram.com/brittmarieborjesson/  Här kan du läsa och självklart också kommentera.

Du behöver inte ha ett eget konto för att följa mig. Vill du skaffa ett eget konto, klicka här och följ instruktionerna. Här på bloggen Voffra kan du med jämna mellanrum ta del av en sammanfattning av hur min månad har varit.

Svalare morgnar och allt fler gula löv. Hösten är nu här på riktigt och det märks på arbetstempot. Det är mycket frågor i luften, många uppdrag att ta tag i och nästa vecka är det äntligen dags för Kvalitetsmässan i Göteborg. Helsingborgs stad är nominerad tillsammans med några andra kommuner som ”Svensk Kvalitetskommun”. Tänk vad roligt om vi vinner, men mest betydelsefullt är allt vi har lärt oss på vägen. För att bli nominerad behöver man arbeta med att utveckla sin styrning och ledning av verksamheten inom många olika områden och det har vi verkligen gjort.

Som flera säkert förstår, tänker jag följa min chef, Palle Lundbergs, exempel och ersätta det traditionella nyhetsbrevet med Instagram. Det passar mig utmärkt eftersom jag finns och trivs på sociala medier.

Vi syns och hörs på Instagram!
Britt-Marie Börjesson Omsorgsdirektör

Några ögonblicksbilder ur min tillvaro under
oktober månad:


Välkommen till Silverköping!

”Silverköping” skulle man kunna kalla framtidens samhälle där äldre i större utsträckning kommer att vara en synlig del av stadslivet. Under konferensen SafeAge diskuterade deltagare från fyra olika länder hur framtidens hemvård ska se ut. Fantastiska seminarier som sändes direkt via web-tv och dokumenterades med ”graffitti”. Vill du ta del av vad som sades på konferensen kan du läsa referatet och se bilder här.
#safeage #helsingborgsstad #omsorgihelsingborg

tore_kth_oktober


En härlig dag på jobbet

Vilken kick att få följa med Esma i hemvården. Hon är undersköterska  och brinner för frågor om personal- och omsorgskontinuitet. Jag fick uppleva hur hennes flerspråkighet skapade fantastiska möten med människor vars demenssjukdom gjort att de glömt det svenska språket och återvänt till sitt modersmål. De dagar jag kan och får möjlighet att följa med och gå bredvid kollegor på jobbet, är de allra bästa som ger guldkant till mitt jobb.
#helsingborgsstad #omsorgihelsingborg

esma_oktober


Kan man vara proffs på bemötande?

Är det lätt eller svårt att respektera enskildas integritet i vård och omsorg? Vad innebär det att vara proffs på möten? Vad är ett gott bemötande? Under hösten kommer all personal i vård- och omsorgsförvaltningen delta i den interaktiva föreställningen framförd av Teater Smylja. Föreställningen är tänkt att väcka igenkänning hos medarbetare och personal och hålla frågor kring värdegrund och bemötande levande.
#omsorgihelsingborg #teatersmylja #helsingborgsstad

 

teater_oktober


Ann-Marie och Linda

Idag har jag fått arbeta en stund tillsammans med Ann-Marie och Linda, sjuksköterskor på Pålsjö Parks korttidsenhet. Förutom proffs på omvårdnad är de verkligen proffs på logistik och dessutom ensamma beslutsfattare i många akuta och svåra frågor. Till skillnad från landsting och regioner har de ingen egen back-up med läkare och andra specialister. På fikat träffade vi vår stadsdirektör som också
”gick bredvid” två andra kollegor och undersköterskor.
#omsorgihelsingborg  #helsingborgsstad

ssk_oktober


Rikard, stadens ”egen” kock 

Nu tar staden hjälp av matprofilen och kocken Rikard Nilsson för att titta på ett förslag om hur man kan arbeta med vår utveckling till en ännu bättre matstad. Tillsammans med oss i vård och omsorg kommer det bland annat att handla om att ytterligare höja kvaliteten på måltider och måltidsmiljöer. Första gången vi träffades och Rikard pratade om ”Food Evolution” och ”Urban Farming”, gick jag ”igång på alla tio”. Just Urban Farming är vi ju riktigt bra på, i liten skala, med alla odlingar och aktiviteter vi har i våra verksamheter över hela staden.

#matstaden#omsorgihelsingborg #hbg2035 #foodevolution
#tryswedish #whiteguidejunior

mat_oktober


Det gäller att hänga med i utvecklingen

Jag hade ett möte idag med vår FOU-enhet (forsknings- och utvecklingsenhet) med fokus på 2016. Det är viktigt av vi hänger med i aktuell forskning och framsteg. Då kan vi göra omsorgstjänsterna för alla helsingborgare vi möter varje dag ännu bättre! #fouhelsingborg #helsingborgsstad

fou_oktober


Barn och barnbarn

Livet är så mycket mer än arbete och just den här månaden har vi haft en riktig mysig familjehögtid. Det är inte så ofta vi lyckas samla hela familjen på ett ställe samtidigt men när det var dags för Olivia Desiree Sagas namngivning kunde ju ingen låta bli. Älskade barn och barnbarn!

familj_oktober


Brandlarm!

Just när jobbet är som intensivast gick brandlarmet. Som tur var falskt alarm, men det är skönt att veta att alla tar det på fullt allvar och utrymmer lokalerna och finns på vår uppsamlingsplats. En liten påminnelse om att vi ska vara rädda om varandra.

brandlarm_oktober


Träning

För att orka med ett högt tempo på jobbet är det viktigt att hålla sig i god kondition!

workout_oktober

Toppbild: colourbox.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *