Hatten av för medarbetarna inom vård och omsorg

Det är alltid trevligt med positiv feedback! Det kom ett brev från Ylva på Omsorg i Helsingborgs bemanningsenhet som vill ge beröm för det arbete som dagligen utförs inom vård och omsorg i Helsingborg.

För att lära sig mer om verksamheterna har Ylva Alpheim, Per Bengtsson och Helene Nordahl från bemanningsenheten besökt dagliga verksamheten Omtumlaren, Pålsjö korttidsenhet, dygnsavlösningen Villa Louise, vårdboendet Lundhagen och hemvård centrum 2. Här kan du läsa Ylvas brev till alla medarbetare efter besöken:

”Vi fick ett otroligt fint bemötande och information som är värdefull för oss. Jag har arbetat med rekrytering i många år inom helt andra branscher vilket gör att jag inte haft så stor kunskap om vård- och omsorgsarbetet i praktiken.

 Jag har som alla andra läst tidningarna om ”hur det är ställt med vårdomsorgen” och tyvärr skrivs det ju sällan om allt som är bra. När jag nu fick möjlighet att verkligen besöka er och se hur ni arbetar så slås jag över vilket gediget arbete ni utför. Varje dag. Jag fick verkligen ett stort hopp inför framtiden för våra vårdtagare, hyresgäster och brukare då jag fick inblick i era värderingar och hur det praktiska arbetet går till.

Jag blev påmind om varför jag, för ett år sedan, tackade ja till att arbeta med rekrytering inom vård och omsorgsförvaltningen. Nämligen för att få möjlighet att vid vissa rekryteringar vara med och påverka vilka som kommer att arbeta med dessa viktiga uppgifter till dem som behöver stöd och vård. Men det är ni som sliter i det praktiska arbetet ute på enheterna som gör den verkliga och meningsfulla skillnaden för dem. Varje dag. Hatten av för er!

Vi kommer att fortsätta och besöka fler enheter under hösten för att hålla ert proffsiga arbete i färskt minne och samtidigt lära oss mer.”

Ylva Alpheim
Bemanningsenheten, Omsorg i Helsingborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *