Fixar Malte 2.0

Fixar Malte 2.0/ Fixar Malte blir Fixar Matrix

Hur skapar jag ett nätverk? Varför fungerar inte mitt bredband? Vad är en IP-adress? Detta är några vanliga frågor som vi alla ibland funderar över. En del googlar för att hitta svaret eller frågar bekanta, men vissa äldre blir sittande med dessa frågor. Varför ska äldre personer få hjälp med att sätta upp gardiner, tavlor etc dvs. lättare hushållsfrågor, men ingen kan hjälpa dem med ovanstående frågor?

Detta vill vi ändra på. IT-frågor är lika mycket hushållsfrågor som gardiner och tavlor. Därför ska äldre personer kunna ringa och beställa IT-konsultation om hur man kunna få hjälp. Innan vi är där måste förvaltningen utreda möjligheter att vidga Fixar Malte tjänster till att även inkludera dessa i tjänsteutbudet. Finns det lagliga möjligheter att skapa detta utan att konkurrera med näringslivet.

Fixar Malte utgår från att det är en vaktmästare som kommer hem, men i framtiden kan det lika mycket vara en annan yrkesgrupp som kommer hem. Många av de problem som äldre behöver hjälp med är frågor som dagens yngre ser lika självklart som vatten i kranen eller olika sorters balsamvinäger. Det innebär att Helsingborgs stad ev. kan möjliggöra att ungdomar utan någon högre utbildning kan få in en fot i på arbetsmarknaden.

Helsingborgs stad idé att skapa Fixar Malte 2.0 är inte där än men vår utgångspunkt är att skapa den gemensamma staden där alla oavsett kön, etnicitet, ålder, sexualitet samt religion kan ta del av internet för att möjliggöra en ökad delaktighet i samhället

Niklas Sommelius

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *