Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

EU-projekt om framtidens hemvård

Den 7-9 oktober 2015 arrangerar vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborgs stad en konferens inom EU-projektet ”SAFE”, Sustainable Ageing in Future Europé.

Vård- och omsorgsförvaltningen är projektägare av och initiativtagare till SAFE-projektet där partners är städerna Tampere i Finland, Foligno i Italien och omvårdnadsorganisationen WVO i Nederländerna. Tillsammans ska länderna diskutera hur Europa kan utveckla morgondagens hemvård och skapa en bättre och mer funktionell hemvård år 2020. Projektet baseras bland annat på Europas stora utmaning om en allt mer åldrande befolkning. Projektet sker inom ramen för programmet Europe for Citizens.

Konferenser med olika teman
Alla samarbetspartners kommer att vara värd för varsin konferens. Den första konferensen äger rum i Helsingborg på det nybyggda Radisson Blu Metropol Hotel. Temat kommer att vara ”ett förebyggande perspektiv genom att skapa möjlighet att kunna bo kvar i ordinärt boende”. Talare under konferensen är Tomas Fürth från Kairos future och professor Tore J Larsson från Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Ett sjuttiotal inbjudna kommer att delta på respektive konferens, varav ett 20-tal är utländska medborgare.
– Tanken är att parterna reflekterar över Europas utmaningar, delar med sig av goda exempel, nya idéer och ny kunskap samtidigt som det byggts nätverk mellan städerna, säger Marie Christiansen, projektledare för SAFE.

Projektet avslutas den 30 juni 2017. Det som sker under konferenserna kommer att spridas och dokumenteras i en rapport som senare ska leda till att nya projektidéer kan skapas. Konferensen kommer att sändas live så att alla kan ta del av den. Se EU-projektet hemsida för mer information och kommande live-sändningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *