Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

”Dratte ente omkull” – en dag för seniorers säkerhet

Fredagen den 2 oktober klockan 11:00–15:00 bjuder vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborg in alla intresserade till Dratta ente omkull – en dag för seniorers säkerhet i Stadsteaterns foajé på Karl Johans gata 1 i Helsingborg. I år är temat att förebygga fallolyckor.

Dagen inleds redan utanför entrén där seniorer från stadens träffpunkter dansar seniorshake. Seniorerna har även en uppvisning på scen klockan 12:30 och därefter har besökarna själv möjlighet att prova på att dansa seniorshake. Under dagen spelar Teater Arken upp sketcher varje timme som bygger på dagens tema.

Ett 15-tal utställare finns på plats i foajén och informerar om sina verksamheter och svarar på frågor. Bland annat medverkar en representant från äldrevårdsmottagningarna i Helsingborg som ger tips på andnings- och avslappningsövningar och Helsingborgs stadsbibliotek som ger boktips. Andra verksamheter som finns på plats är skol- och fritidsförvaltningens Senior Sport School, Röda korset, Armélottakåren, och Kommunala pensionärsrådet. Besökarna kan också få information om stadens egna verksamheter så som träffpunkter, fixartjänst, Helsingborg Peppar peppar loggakontaktcenter och anhörigstöd. Under dagen har restaurang Teaterkatten fika till försäljning.

– Vi vill att besökarna ska få en trevlig och givande dag med tips och information som kan underlätta vardagen, säger Git Sandström, utvecklare på enheten för förebyggande arbete, vård- och omsorgsförvaltningen.

Se hela programmet här (pdf 208 kB)

Om kampanjen
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) vill uppmärksamma äldres utsatthet och ge tips på hur man förebygger olyckor. Kampanjen ”Dratta ente omkull” – för äldres säkerhet arrangeras på FN:s internationella äldredag. Syfte är att göra vardagen säkrare för äldre människor. Budskapet för kampanjen är Bättre balans – goda vanor för en friskare och säkrare vardag. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *