Det kom ett mail ifrån Kvalitétschefen

Tidigare i höstas genomfördes en Workshop kring hur vi kan utveckla vårt Kvalitetsledningssystem KUL. Workshopen var beställd av vår Kvalitétschef Kristina Olsson och jag tyckte att det var dags för en återkoppling hur vida resultatet ska användas. Nedan återger jag det mail där Kristina ger sin återkoppling av resultatet.

“Jag har med stort intresse tagit del av workshopsresultatet och det satte verkligen igång mina hjärnceller.

Så många kloka tankar och idéer! Många förslag handlar om den tekniska utformningen.

Jag är den förste att hålla med om att vi bör bli mer moderna och framförallt mer användarvänliga. Men detta kostar lite pengar och kräver också eftertanke. Vad är det egentligen vi vill ha? Hur vill vi att det ska fungera? Där har jag fått massor med hjälp av workshopen.

Ett förslag som jag tog till mig direkt och som är lätt att genomföra är att presentera förändringar i Kvalitetsledningssystemet KUL på Insikten. 

En utbildning kring Kvalitetsledningssystemet efterfrågades. Varför har vi KUL? Vilken nytta har jag som undersköterska av KUL? Hur använder jag KUL på bästa sätt? Den utbildningen kommer vi att genomföra under nästa år!

Tack till Marcus och alla som var med på workshopen – ert arbete hjälpte vårt kvalitetsarbete framåt!

Kristina Olsson, Kvalitetschef”

Detta är ett tydligt exempel där vi med små medel har kunnat driva fram förbättringar och utveckling tillsamman med användarna av Kvalitetsledningssystemet och medarbetarna inom Omsorg I Helsingborg.

Även jag vill passa på att ännu en gång tacka deltagarna på workshopen för ett bra arbete, jag vill även tacka Kristina för hennes återkoppling av resultatet.

När jag ändå har ordet vill jag även passa på att “lobba” för att hålla koll på Insikten efter nya workshops till våren, samt marknadsföra utlysningen som ligger på Insikten angående bildandet av en referensgrupp till vår nya webbaserade introduktion.

OBS: Insikten är Vård och Omsorgsförvaltningens intranät och kan endast nås av dess medarbetare.

Må väl!

Marcus Pellinen, Projektledare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *