Det här var inget vidare!

Ja så har nog de flesta som upplevt sin första arbetsdag i livet eller på en nya arbetsplats kännt sig. Man går ifrån den första arbetsdagen på det nya jobbet med fler frågor än svar.

Vad sa nu den där assistenten igen? Hette hon Ingegärd eller var assistenten en man? Fick jag träffat chefen? Vart skulle jag hålla mina raster och när? Tänk om jag blir sjuk inatt, vem skulle jag ringa och när? Vad var det jag skulle arbeta med? Sa någon att det var APT på torsdag? En sak kommer jag ihåg, och det var om vikten att källsortera, det sa han den där med det långa håret.

Vi hade under onsdagen den 1e oktober en workshop där vi sökte efter tankar och idéer för hur vi ska arbeta med introduktionen av våra nya medarbetare. Veckan innan hade vi en workshop om vårat Kvalitetsledningssystem som jag anser gick jättebra med ett härligt engagemang. Men workshopen nu i veckan om introduktion var bitvis så het och fartfylld att jag som processledare stundtals fick sitta tyst och bara lyssna till deltagarnas passionerande diskussioner. Jag kan säga att workshopen tog en vändning som inte på förhand hade kunnat förutspås där perspektiven på introduktion blev mycket breda och gav en hel del massa tankar och idéer.

Resultatet får låtas sjunka in ett tag till men det diskuterades om webbaseradintroduktion och vilken information som ska delges där, vart ska de finnas tillgänglig, ska den tillhandahållas redan vid rekrytering eller kanske till och med innan man söker arbete inom Omsorg i Helsingborg? Vilken information och introduktion är viktig att få på plats sin första arbetsdag, i vilket format ska jag få den, hur ska den kunna repeteras och följas upp? Annat som diskuterades var vikten av mentorskap och mänsklig kontakt samt trygghet.

Och med det vill jag önska alla Helsingborgs invånare och övriga läsare en trevlig helg!

//Marcus Pellinen, Projektledare

 • Anna-Maria Banck

  Dina reflektioner kring introduktion känns igen. Men med många kloka medarbetares tankar samt någon som fångar upp dessa så kommer framtidens introduktion mer än väl fylla sin funktion.
  //Anna-Maria Banck

 • marcuspellinen

  Det finns så oerhört mycket att hämta genom att involvera sina medarbetare. Jag tror som du att inom Omsorg i Helsingborg kommer medarbetarna i framtiden få tal del av landets bästa introduktion 😉
  //Marcus Pellinen

 • En rykande färsk introduktion | VOF-Framtid

  […] trogna läsare kommer kanske ihåg Marcus Pellinens inlägg från i höstas ”Det här var inget vidare” , som behandlade ämnet introduktion. Något som också nämndes var förvaltningens planer för […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *