Besök ifrån Köpenhamn med fokus på testmiljö

I tisdags (10/1) fick vi besök ifrån våra danska vänner som arbetar inom Copenhagen Healthtech Cluster(http://www.cphhealthtech.com/), som är en del av det svensk- danska samarbetet Greater Copenhagen (http://www.greatercph.com/).

Temat för dagen var att föra dialog över vårt framtida samarbete tillsammans, samt koncept- och profileringsarbete av vård- och omsorgsförvaltningens testmiljö. Vi pratade bl.a. om hur vi skulle kunna samverka kring:

– vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett längre, mer kvalitativt och självständigt kvarboende i den egna bostaden.

– vårt arbete med framtidens smarta bostäder som ökar äldre och funktionshindrades självständighet i den egna bostaden.

– hur skulle vi, inom ramen för vårt förebyggande arbete, genom nätverkande främja utvecklingen av nya produkter och/eller tjänster för privatkonsumtion som ökar självständigheten för äldre- och funktionshindrade personer i den egna bostaden. Skulle vi kunna erbjuder värdefull kompetens, referenser eller t.ex. kontakter till äldre- och funktionshindrade som kan testa dem i vardagen?

Har du eller ditt företag en idé eller en färdig produkt alternativt tjänst som du önskar testa i vår testmiljö? Då kan ni anmäla ert intresse på följande länk, och därmed inleda en dialog.

Må väl// Marcus Pellinen, Projektledare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *