Besök ifrån Holland

Förra veckan fick Vård- och omsorgsförvaltningen besök ifrån våra vänner i Vlissingen, Holland. Syftet bakom besöket var att Holländarna var intresserade av att veta mer om hur vi arbetar med demensfrågor, samt ställa frågor om våra Silviacertifierade vårdboenden. En Silviacertifiering innebär “att all personal på enheten, vårdpersonal, städ, vaktmästare, chefer m.fl blir utbildade i demensvård i syfte att kunna bidra till högsta möjliga livskvalitet för de med demenssjuka, oavsett sjukdomsgrad, och dess anhöriga”. På följande länk kan du läsa mer om Silviacertifiering och Stiftelsen Silviahemmet: http://www.silviahemmet.se/utbildning/certifiering/

mackansbild1
På bilden ovan är våra gäster i spaavdelningen på vårdboendet Fullriggaren, som är ett Silviacertifierat vårdboende.

Som vanligt hade vi även många andra intressanta diskussioner, och bland annat fick Holländarna mer information om de positionerade trygghetslarmen som helsingborgarna numera kan ansöka om att få. De positionerade trygghetslarmen innebär att helsingborgaren som beviljas ett larm kan larma vid behov ute i parken eller på vägen till livsmedelsbutiken, eller vid annan överrenskommen situation.

Holländarna berättade mer om det forskningsprojekt som de driver tillsammans med ett universitet där dem på sina vårdboenden har installerat dagsljuslampor. Sedan införandet av detta har antalet fallolyckor bland deras hyresgäster minskat. Vi har begärt in forskningsrapporterna ifrån detta arbetet och kommer fortsatt att följa det med spänning.

20160526_133053
På bilden ovan ser vi våra Holländska vänner och Marie(som driver vårt Safeage-projekt) i solrummet på Bergaliden. En annan typ av ljuslampor som ger våra hyresgäster både ljus och värme. Obsavera den härliga sanden och miljöerna runtom.

Må väl// Marcus Pellinen, Projektledare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *