Att vara en attraktiv arbetsgivare

Helsingborgs stad har som ett uttalat mål att vara en av landets mest attraktiva arbetsgivare. Det förutsätter medarbetare som är motiverade, engagerade och stolta över sitt uppdrag – och att alla har en uppriktig vilja att utveckla och utvecklas.

Jag möter dagligen personal inom Omsorg i Helsingborg som har just dessa drivkrafter och som är stolta över sitt omsorgsarbete. Samtidigt är det inte ovanligt att de möter missuppfattningar och fördomar om sina yrken och sina arbetsuppgifter. Här måste vi bli bättre på att visa vad vi gör och hur vi dagligen stödjer tusentals helsingborgare för att de ska kunna leva ett så självständigt och bra liv som möjligt.

140715-instaveronica

Veronicas foto på sig själv till instagram

En som precis har visat det på ett mycket bra sätt är Veronica Hyllander som arbetar som undersköterska inom Omsorg i Helsingborgs hemvård. I en vecka stod hon för Helsingborgs stads instagramkonto och berättade på ett medryckande sätt om sitt arbete. Du hittar henne genom Helsingborgs stads instagramkonto där hon skrev mellan den 7 juli och den 11 juli.

Våra medarbetare och kunder är våra främsta marknadsförare. Mår våra medarbetare bra och trivs så är det lättare för dem att möta våra kunder, som ofta är i behov av extra omsorg och stöd för att klara vardagen. Får kunderna ett gott bemötande och trivs med oss så berättar de det för sina vänner och bekanta.

Men ett gott arbetsklimat är ingen självklarhet utan kräver ett hårt arbete för att få alla olika delar att gå ihop, både när det ekonomin och arbetsuppgifterna. Här har våra medarbetare många bra idéer om hur vi kan göra saker och processer smartare, men det är inte alltid de tankarna når fram till oss chefer eller ens uttalas. Det kan bero på att man inte vågar eller kanske tycker att det inte är någon mening att tycka till.

Marcus1

Marcus Pellinen arbetar med innovationer

Omsorg i Helsingborg är Helsingborgs största utförare av omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättningar. Även om vi är störst kan vi inte slå oss till ro utan måste tänka på hur vi ska fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare. Inom Omsorg i Helsingborg anställde vi i sommar Marcus Pellinen, en tidigare undersköterska som vidareutbildat sig genom en treårig utbildning på innovationsprogrammet på Mälardalens Högskola. Under sex månader ska han hjälpa oss att lyfta upp idéer och innovationer inom våra verksamheter och visa hur vi kan ta vara på dem på ett strukturerat sätt. På så vis kan vi lättare fånga upp bra idéer och också synliggöra dem som kommer med idéerna.

I sina samtal med medarbetare har Marcus fått fram en hel del idéer om vad som kan bidra till att vi blir en mer attraktiv arbetsgivare. Här finns bland annat tankar om hur vi syns utåt, olika karriärvägar, nya yrkeskategorier och hur vi kan använda teknik på olika sätt för att vidareutveckla vår service och vårt stöd till helsingborgarna.

Kommentera gärna artikeln med dina tankar och idéer kring hur vi kan bli en mer attraktiv arbetsgivare och vad som är viktigt för fler ska vilja arbeta med vård och omsorg!

Kerstin Karlsson är verksamhetschef inom Omsorg i Helsingborg, vilket är stadens egen utförare av stöd och omsorg för äldre och personer med funktionsnedsättningar. Hon ansvarar för verksamheterna inom hemvård och hemservice.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *