Vad är på gång?

Nu börjar de bli dags att sakta med säkert avveckla sig själv för denna veckan, och under helgen ladda för nästa.

På min agenda finns det diverse olika arbetsuppgifter i flertalet olika projekt.

Mestadels av tiden lägger jag på förberedande arbete till den e-learningplattform som vi under hösten/vintern har upphandlat. I slutet av maj kör vi en “pilot” inom implementeringen tillsammans med tre stycken vårdboenden, för att sedan påbörja den fullskaliga implementeringen i september. Om allt går som det ska kommer implementeringen av e-learningsystemet vara klar till slutet av april nästa år.

Vi är även i en spännande period där vi tillsammans med Kommunala Pensionärsrådet och SeniorNet inom snar framtid ska ha ett möte tillsammans med ett företag som utvecklar tjänster för äldre. Detta samarbetet är en del av vårt testmiljökoncept. Där vi numera nätverkar och testar nya produkter samt tjänster som lämpar sig både för vård- och omsorgsverksamheterna liksom för privatkonsumtion. Återkommer med utgången av vårt nästa möte.

Jag har även fullt upp med arbete i vårt gemensamma projekt tillsammans med Helsingborgs Hem där vi arbetar mot den gemensamma målbilden, “Framtidens smarta hem”. I detta projekt har vi även börjat föra dialog tillsammans med Öresundskraft för att se hur vi inom vård- och omsorgen i framtiden kan använda oss av stadsnätet. Och om två veckor får vi besök av ett företag som har en tjänsteplattform för styrning av tjänster samt hantering av information, spännande!

Avslutning:

Till sist vill jag bara flagga för att jag och Kristina den 9:de maj kommer att tala på HD/Sydsvenskans konferens, HealthTech i Malmö.

Trevlig helg// Marcus Pellinen, Projektledare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *