2016 är här – nu kör vi!

Efter långa sköna helger med god mat och gemenskap börjar vardagen infinna sig igen. Jag känner mig inspirerad inför 2016 och det som väntar. 

Detta år tror jag blir året när vi dels kommer att ha stort fokus på vårt fortsatta arbete med kvalitet och innovationer och dels på att hantera vår ekonomi och att arbeta med att ha en budget i balans.

Det är oroligt i världsekonomin och de av er som avsätter en liten slant till aktier och fonder kan säkert se och följa det på börsen. Eftersom vi är en del av en helhet påverkas självklart också kommunerna och det är viktigt att vi har koll på våra kostnader och intäkter.

Året som gick avslutade vi med att bland annat dela ut både ett kvalitetspris och ett innovationspris. Det tänker vi fortsätta med för vi vill inspirera fler att delta och vi vill definitivt utveckla både våra redan goda kundresultat och vår idérikedom.

Min jul- och nyårshelg gav utrymme för umgänge med både min kärnfamilj och min ”extra mamma och pappa” i USA tillsammans med lite skön träning och avkoppling. Jag hoppas att ni också haft möjlighet att umgås med era nära och kära och fått lite egen tid och möjlighet till reflektion.

Vi umgås även på jobbet och jag vill särskilt att vi arbetar med utvecklingen av vårt resultat i medarbetarenkäten. Ni är och förblir viktiga och jag vill att medarbetarenkäten ses som ett instrument som ”ägs” av både medarbetare och chefer. Varje arbetsplats ska självklart arbeta med ”sitt” resultat och göra det tillsammans. Ni som har lite fler förbättringsområden kan räkna med att vi återkommer med olika mått och steg för att ni tillsammans ska arbeta vidare med er arbetsmiljö.

Allt gott!

Britt-Marie Börjesson
Omsorgsdirektör

Följ mig gärna på Instagram! Där ger jag små inblickar i min vardag på jobbet och mina tankar om vård och omsorg. Vill du löpande läsa allt jag skriver är det bara att gå till instagram.com/brittmarieborjesson. Här kan du läsa och självklart också kommentera. Du behöver inte ha ett eget konto för att följa mig. Vill du skaffa ett eget konto, klicka här och följ instruktionerna. På voffra.wordpress.com kan du med jämna mellanrum ta del av en sammanfattning av hur min månad har varit.

Vi syns och hörs på Instagram!

Några ögonblicksbilder ur min tillvaro under
december och januari:

fdsg
Många stora och viktiga frågor på dagordningen

Idag är det SLG (stadsdirektörens ledningsgrupp) som gäller hela dagen. Här är min kollega Jesper Theander som arbetar som arbetsmarknadsdirektör #helsingborgsstad

skor

Två pass på en dag

Styrka i morse och Cardio ikväll! Var rädd om dig @feverhall och hälsa träningskompisarna ?

palmer

3000 kronor för att gå på gymmet?

Helt galet! Tre pass på gymmet “nextdoor” kostar 3000 kronor! Finns annan valuta än pengar. Vi tar apostlahästarna @lennartborjesson och jag, och joggar istället ?

kommunikationKommunikation är viktigt

Idag inleder vi vår ledningsgrupp med kommunikationsfrågan, så nöjd att vi nu tar i frågan rejält internt och externt. Vi kommer paketera konceptet med både struktur och kreativitet, det ser jag fram emot @ceciliarostin #omsorghelsingborg #sverigesviktigastejobb #helsingborgsstad

nashville

Bye bye Nashville!

Dags att packa och säga hejdå till musikindustrins huvudstad för denna gång.

familj

Grattis på 80-årsdagen kära mamma!

Ikväll firar vi på @wardshusetvarberg

kvalitetsprisKvalitetspris till brukarvägledarna

LSS-verksamhetens kvalitetspris 2015 delas ut till brukarvägledarna för ett fantastiskt arbete med delaktighetsfrågor. Brukarvägledarna som är både kunder och medarbetare använder våra brukarundersökningar och resultat som underlag för fördjupad dialog i “delaktighetsslingor” och djupdyker i hur vi kan arbeta med utveckling och förbättring.

Delaktighet på riktigt ? #omsorgihelsingborg  #helsingborgsstad #sverigesviktigastejobb

monica

Monica belönas för sin påhittighet

Innovationspriset 2015 går till Monica Gustafsson, en av våra fysioterapeuter som sett till att emballage till rullatorer utvecklat och förbättrat arbetsmiljön och bidragit till effektivitet och hållbarhet! Det hon har gjort går helt i linje med utgångspunkterna i Helsingborgs stads medarbetarskap: “jag vill lyckas, jag skapar värde, jag samspelar och jag leder mig själv”! #omsorgihelsingborg

uskmoteTeammöte på Pålsjö Park

Härlig dag på jobbet med Ingela Erlandsson och hennes kollegor Linda Laurance och Lina. Här har vi teammöte undersköterska, arbetsterapeuter och sjuksköterska på Pålsjö korttidsenhet #omsorgihelsingborg#helsingborgsstad #sverigesviktigastejobb

kungshultKungshults kök levererar!

Vårt kök på Kungshult och MatOmsorg har lagat fantastiskt god julmat till oss idag på årets sista heldag med ledningsgrupperna. Stort tack för fantastisk mat!

mariec

Marie har koll på omvärlden

Här är Marie Christiansen som bland annat ansvarar för arbetet med vår omvärldsbevakning och koordinerar vårt EU-arbete.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *