Vardagen är här igen

Är nu inne på min andra vecka efter sommarsemestern. En semester som var välbehövlig, varm, trevlig och mysig. Men nu är det dags att börja accelerera igång igen och utveckla stadens vård- och omsorg.

För tillfället fylls till viss del dagarna av planeringsarbete inför det projekt med E-learning som vi tidigare har skrivit om här på bloggen. Här kan du läsa om vår projektrapoort som vi skrev här på Voffra

Här kan du läsa om hur vi presenterade pilotprojektet här på Voffra

Det där med att planera ett implementeringsprojekt som tidigast kan gå igång i början av år 2017 (just nu pågår upphandlingsarbetet som beräknas kunna vara klart i december månad) handlar i stor utsträckning om att analysera fram olika processer som behöver struktureras upp. Bland annat vilka arbetsdokument som behöver skapas, vilken information som behöver formuleras, hur den skarpa implementeringen egentligen ska gå till, ett preliminärt tidsschema, m.m. Just arbetet med tidsschemat är väldigt tidskrävande och mer en önskad riktlinje än något egentligt konkret (projektets beräknas pågå mellan början av år 2017 till början/våren år 2018). Vi kan idag inte med garanti redogöra för när upphandlingen är klar (det kan dra ut på tiden), exempelvis kan uppstarten tillsammans med leverantören som vinner upphandlingen ta längre tid än beräknat, och mycket mer därtill kan sätta ”käppar i hjulen”.

Att arbeta med stora komplexa projekt innebär i mer regel än undantag att kompromisser måste ske, flexibla och tillfälliga lösningar måste accepteras och insikten finnas i att två steg framåt kan resultera i tre steg bakåt, men ändå vara positivt för projektet.

Vad gör vi då fram till dess att upphandlingen är avslutad?

För tillfället håller vi på att formulera och strukturera upp projektets organisation med en systemorganisation med övergripande implementeringsansvar som arbetar direkt under projektets kravställande styrgrupp, och en kursorganisation som skapar kursmaterial efter uppdragsgivarnas beställning. En tydlig rollfördelning i ett stort projekt (mellan 2000-3000 medarbetare involveras) är direkt avgörande för ett lyckat resultat. Därför är det även oerhört viktigt att alla parter som har en aktiv roll i projektet förstår dess organisatoriska uppbyggnad, och de roller som skapats.

Vi kommer även arbeta med att förebereda alla de enheter som kommer involveras i projektet. Detta gör vi genom att visualisera projektets implementeringsplan i dess stora skala, men även genom att belysa hur viktigt det är med flexibilitet med extra stor hänsyn till det preliminära tidsschemat. Ambitionen är även att under hösten bilda ett ambassadörsnätverk med medarbetare ifrån samtliga involverade enheter. Tanken är att ambassadörerna ska erbjuda en lättare utbildning/introduktion i det E-learningsystem som vinner upphandlingen. Vi är övertygande om att ambassadörerna kommer spela en avgörande roll vid implementeringen av E-learningsystemet och verka som en förlängd arm ifrån projektets aktiva parter ut till enheterna.

Genom vårt konkreta och tydligt formulera förfrågningsunderlag möjliggör vi även för att påbörja arbetet med att skapa de utbildningar som ska digitaliseras i det första skedet av implementeringen. Detta möjliggörs genom att vi skapar och strukturerar utbildningarna utifrån de krav som vi formulerat i förfrågningsunderlaget, och som vi förväntar oss att den vinnande leverantören kan uppfylla.

Avslutningsvis:

Ni har väl inte missat vårt nya kommunikationsprojekt Soffran?! Soffran är ett diskussionsprogram där vi tillsammans med inbjudna gäster diskuterar gårdagens, dagens och morgondagens kommunala vård- och omsorg utifrån olika frågeställningar.

Här kan du se det första nedklippta avsnittet av Soffran

Här kan du se det andra nedklippta avsnittet av Soffran

Må väl// Marcus Pellinen, Projektledare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *